Saffner Elektronika, már több mint 20 éve a szórakoztató elektronika világában.           Ha segítségre van szüksége, használja a Chat-et.

 Ügyfélszolgálat : +36303530259

Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
Általános Szerződési Feltételek

Általános szerződési feltételek tartalom jegyzéke:

 

  • I. Alapvető rendelkezések
  • I. Honlap használat
  • I/1. Fogalmak
  • I/1. A szerződés nyelve, hatálya
  • I./I.1/I.2 Vonatkozó jogszabályok
  • I.3 Az ÁSZF hatálya
  • I.4 Részleges érvénytelenség, magatartási kódex
  • II./IV. Árak
  • II. Eljárás hibás ár esetén
  • III./VI. Az adatbeviteli hibák javítása
  • IV. Szállítási módok
  • IV. Külföldre történő értékesítés
  • V. Fizetési módok
  • VI. Jogfenntartás
  • VII. Fogyasztói tájékoztató
  • VII. Elállási jog
  • VII. Szavatossági jogok
  • VIII. Panaszügyintézés, és jogérvényesítési lehetőségek

 

 

 

I. Alapvető rendelkezések

 A saffner24.hu webáruház használatára, megrendelések leadására és a létrejövő adásvételi szerződésre vonatkozó Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)

Regisztráció nélkül elérhető oldalunkon Adatvédelmi Nyilatkozatunk, az Általános Szerződési Feltételek, cégünkről szóló információk, valamint minden közhasznú, illetve a vásárláshoz szükséges információ. A vásárlás nem regisztrációhoz kötött. Az ÁSZF és az elállási nyilatkozatot a megrendelést visszaigazoló e-mail-hez csatoljuk.

Kizárólag csak abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben teljes terjedelmébe elolvasta a www.saffner24.hu weboldalon elérhető  megrendeléshez szükséges (Jogi nyilatkozat, és Adatvédelem –i) tájékoztatónkat. Annak minden egyes pontjával egyetért, magára nézve kötelező érvényűnek tartja. Amennyiben a felhasználó nem fogadja el a feltételeket, nem jogosult a weboldal tartalmának megtekintésére, ill. termékrendelés leadására. Jelen dokumentum csak elektronikus formában érhető el weboldalunkon, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal. Az ÁSZF teljes terjedelmében csatolva lesz a megrendelést visszaigazoló e-mail -ben. A webáruház jelenleg tesztüzemben üzemel. Ebben az időszakban eltérhet a szállítási idő. Rendelés esetén telefonon megkeressük. Tervezett tesztüzem vége 2021.szeptember 30. 

Üzemeltetői adatok:
Saffner Korlátolt Felelősségű Társaság
Székhely: 3200 Gyöngyös, Rigó utca 58
Cégjegyzékszám: 10-09-023332
Kiállító: Heves megyei Bíróság mint Cégbíróság;
Adószám: 11179474-2-10
Elérhetőség: info@saffner24.hu
Tel: +36303530259

Csomagküldő kereskedői engedély szám: 37/2014

Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-75128/2014. 

Tárhelyszolgáltató adatai:

Név: UNAS Online Kft.

Székhely: 9400 Sopron, Kőszegi út 14.

Elérhetőség: , unas@unas.hu

Weboldal: unas.hu

I.1 Érvényesség

Jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban: ÁSZF) a Saffner Korlátolt Felelősségű Társaság (továbbiakban: Szolgáltató; eladó) és a Saffner Kft. által nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatást igénybe vevő fél (továbbiakban: Ügyfél; vevő) jogait és kötelezettségeit (távollevők között kötött szerződések esetén jogszabályban előírt tájékoztatást) sorolja fel. (Szolgáltató és Ügyfél együttesen a továbbiakban: Felek.)

A szerződés nyelve                             :   magyar

ÁSZF nyelve                                       :   magyar

Termékleírás, és rendelési felület nyelve:  magyar

 

Jelen szerződési feltételek 2021. augusztus 1. napjától hatályosak.

A Vásárló a honlapon keresztül történő megrendelésével egyidejűleg elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen Általános Szerződési Feltételeket. Az Eladó fenntartja a jogot magának arra, hogy az Általános Szerződési Feltételeket bármikor, a Vásárlónak küldött előzetes értesítés nélkül módosítsa.

I.2. A jelen ÁSZF hatálya kiterjed minden olyan elektronikus kereskedelmi szolgáltatásra, amely a www.saffner24.hu weboldalon (a továbbiakban: weboldal) található elektronikus áruházon (a továbbiakban: webáruház) keresztül történik.
A Saffner Kft. webáruházában történő vásárlást az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (”Ektv.”) szabályozza.

 A webáruház szolgáltatásainak jelentős része elérhető minden felhasználó számára, regisztráció nélkül is. Egyes szolgáltatások azonban regisztrációhoz (majd belépéshez) kötöttek, melyre az ÁSZF-ben rögzítetteknek megfelelően bárki jogosult.

Az Eladó a Vásárló megrendelését külön elfogadó e-mail útján fogadja el. A megrendelés leadását követően a szerződés, annak teljesítéséig szabadon és következmény nélkül módosítható, illetve lemondható. Erre telefonon és elektronikus levélben van lehetőség. A Felek között az áru megvásárlásával magyar nyelven létrejött szerződés írásba foglalt szerződésnek minősül, az Eladó azt iktatja, és annak létrejöttét követő 5 évig őrzi.

A Vásárló tudomásul veszi, hogy a Webáruházban végrehajtott megrendelést és az Eladó általi visszaigazolás követően a megrendelt termékre távollevők között kötött adásvételi szerződés jön létre közte és az Eladó között. A Vásárló/Fogyasztó kifejezetten tudomásul vesz, hogy a Webáruházban történt vásárlása fizetési kötelezettséget von maga után.
A www.saffner24.hu internetes címen elérhető webáruházat a Saffner Kft. üzemelteti és tartja fenn.

 

I.3 Az ÁSZF hatálya, elfogadása

A közöttünk létrejövő szerződés tartalmát – a vonatkozó kötelező érvényű jogszabályok rendelkezései mellett – a jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) határozzák meg. Ennek megfelelően tartalmazza a jelen ÁSZF az Önt és bennünket illető jogokat és kötelezettségeket, a szerződés létrejöttének feltételeit, a teljesítési határidőket, a szállítási és fizetési feltételeket, a felelősségi szabályokat, valamint az elállási jog gyakorlásának feltételeit.

A Honlap használatához szükséges azon technikai tájékoztatást, melyet jelen ÁSZF nem tartalmaz, a Honlapon elérhető egyéb tájékoztatások nyújtják.

Ön a megrendelése véglegesítése előtt köteles megismerni a jelen ÁSZF rendelkezéseit.

I.4 Részleges érvénytelenség, magatartási kódex

Ha az ÁSZF valamely pontja jogilag hiányos vagy hatálytalan, attól még a szerződés további pontjai érvényben maradnak és a hatálytalan vagy hibás rész helyett a vonatkozó jogszabályok rendelkezései alkalmazandóak.

Az Eladónak nincs a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény szerinti magatartási kódexe.

 

II. Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre, üzletszabályzat

A webáruház jellemzően szórakoztató elektronikai és multimédiás termékeket, tartozékokat forgalmaz.
Az árut házhozszállítással is kérheti. További részletek és a szállítás költségei a "Szállítás" menüpont alatt találhatók.

A webáruházunkban kínált termékek műszaki és egyéb paramétereinek, adatainak, árainak, egyéb jellemzőinek helyességét mindenkor a legnagyobb odafigyeléssel ellenőrizzük, de felelősséget ezekért vállalni nem tudunk. A kiválasztott termék(ek) jellemzőit az adott áru információs oldaláról tudhatja meg részletesen. A leírás esetleges pontatlanságáért felelősséget nem vállalunk. Az aktuális vételár a kiválasztott termék mellett feltüntetett bruttó ár, a feltűntetett árak nem minősülnek közvetlen árajánlattételnek.

Az esetleges elírásokból eredő problémákért cégünk nem vállal felelősséget. Amennyiben minden erőfeszítésünk ellenére mégis hibás ár kerül a webáruházba -, különös tekintettel az evidens, nyilvánvalóan téves (pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő "0" forintos vagy "1" forintos árra, illetve a piaci árhoz képest irreális mértékben eltérő árra), akkor nem vagyunk kötelezhetőek a terméket hibás áron eladni. Azonban minden esetben felajánljuk a helyes áron történő szállítást, illetve lehetőséget, hogy a Vásárló elálljon vásárlási szándékától, költségvonzat nélkül. A több termékcsoportból történő egyidejű vásárlás esetén az egyes csoportokba tartozó termékekre vonatkozó fizetési és szállítási feltételek eltérhetnek egymástól.

A megrendelések vállalt határidőn belüli teljesítéséért mindent megteszünk, de esetlegesen előfordulhatnak késések, illetve a teljesítés elmaradása. Ez esetben cégünk anyagi, erkölcsi vagy bármely más természetű felelősséggel nem tartozik. A szállítási határidők a szállítmányozó cég túlterheltsége, vagy bármely más tényező miatt eltérhetnek, ezért azok tájékoztató jellegűek. Ha rendelhető termékre adta le rendelését, e-mail-ben jelezzük, hogy mikorra várható a termék beérkezése. 

  • Raktárról való szállítást az 1-3 munkanapos, (Nem automatikus a raktárkezelés, napi frissítés van a bolti eladások miatt. Így változhat a termék elérhetősége.)
  • Beszállítói raktáron lévő, vagy beszerzés alatt lévő termék esetén 3-5 munkanapos, (Nem automatikus a raktárkezelés, ezért változhat a raktáron lévő termék elérhetősége.)
  • rendelhető termék esetén több mint 7 napos (nincs az importőrnél, vagy beszerzés alatt) kiszállításra törekszünk.
  • 2022.03.01-től. A világon tapasztalható áruszállítási problémák miatt a nem raktáron lévő termékek esetén több hetes, vagy több hónapos beérkezéssel is számolni kell. Az naponta, vagy akár óránként változó euro árfolyam miatt egyes termékek esetén elképzelhető, hogy a feltüntetett áron nem tudjuk szállítani a terméket. Minden esetben értesítjük, ha az Ön által rendelt termékre vonatkozik, és szükséges e-mail formájában megerősíteni az elállást, vagy a megváltozott ár elfogadását. Utóbbi esetben a kiszállítás megtörténik.

Az adásvételi vagy a szállítási szerződés a Vásárló és az Szolgáltató között a termék átadásakor jön létre. A szerződés megkötését az Szolgáltató a megrendelés kézhezvételének igazolását követően is megtagadhatja, ha a megrendelt termék nincs készletében.

Az oldalakon található anyagok szerzői jogi védelem alatt állnak és azok bármely, engedély nélküli felhasználása szerzői jogi, szabadalmi és egyéb jogszabályokba ütközhet. A jelen feltételek bármilyen megszegése értelmében Ön az oldalak használatára vonatkozó engedélyt automatikusan elveszíti és az innen korábban szerzett minden információt köteles haladéktalanul megsemmisíteni.

Termék kínálat:

A Saffner Kft. elektronikus áruházán www.saffner24.hu keresztül kizárólag új termékeket értékesít, a leírásokban általában tartalmazzák a termék tájékoztató jellegű főbb műszaki jellemzőit, esetleg kijelző színét fejegységeknél, termék nevét és típusszámát. Minden esetben megtalálható a termék mellett a bruttó fogyasztói ár (mely tartalmazza a törvényben előírt ÁFA-t), és a darabszámra/mennyiségre (hangszórók párban (1db gyári dobozos kiszerelés), erősítők, subládák, fejegységek darabban értendőek) vonatkozó tájékoztató. A termék mellett szereplő képek eltérhetnek a valóságostól, esetleg illusztráció. A termékoldalon található műszaki adatok tájékoztató jellegűek (Mert a gyártó előzetes bejelentés nélkül módosított a termék műszaki jellemzőin. Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők a beszállító, vagy a rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt.), hivatalos termékspecifikációért látogasson el a termék gyártójának weboldalára.

III. Regisztráció, vásárlás, megrendelés

A termék kiválasztása

A vásárlónak lehetősége van választani, illetve rendelni az áruház termékei közül. A vásárló a kiválasztott termékre kattintva megtekintheti annak bővebb ismertetőjét. Vásárlási szándéka esetén a megvásárolni kívánt terméket a „Kosárba” / "Kosárba rakom" gomb megnyomásával egy virtuális kosárba helyezi. A Kosár „Megtekintés” gombjára kattintva megtalálja a vásárlás során kosárba helyezett termékeket, valamint a számla végösszegét és a szállítási költséget. Itt leellenőrizhetik rendelésük helyességét, különös tekintettel az árakra és a mennyiségekre, melyeket igény szerint módosíthatnak, javíthatnak is. A kosár automatikusan kiszámítja a rendelés végösszegét.

Fontos! A megrendelés leadása után a megrendelést módosítani nem lehet. Ha további termékeket rendelne azt a weboldalon leadott újabb rendeléssel teheti meg.
A megrendelés leadását követően a szerződés, annak teljesítéséig szabadon és következmény nélkül módosítható, illetve lemondható. Erre telefonon és elektronikus levélben van lehetőség.
Utólagos számla módosításra nincs lehetőség.

A rendelés elküldése

Ha megfelelőnek tartja a kosárban elhelyezett termékek mennyiségét, leellenőrizte a végösszeget, és úgy döntött, hogy meg szeretné vásárolni őket, akkor egyszerűen kattintson a "Tovább a pénztárba" gombra. Áruházunkban lehetősége van regisztráció nélkül is a vásárlásra, ezért három lehetőség közül választhat:

  • már regisztrált vásárlóként lépne be
  • új vásárlóként regisztrálna
  • esetleg regisztráció nélkül vásárolna

Ha korábban már vásárolt áruházunkban, úgy adja meg a korábbi regisztráció során megadott e-mail címét és jelszavát. Ha új vásárlóként szeretne regisztrálni, akkor adja meg a vásárláshoz szükséges adatait, amelyeket a rendszer eltárol, és a legközelebbi vásárlás alkalmával már csak be kell jelentkeznie. Regisztráció nélküli vásárlás esetén adja meg számlázási és szállítási címét. Amennyiben Ön a megrendelésétől számított 24 órán belül nem kapja meg az automata visszaigazoló e-mailt, úgy kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, mert elképzelhető, hogy megrendelése technikai okok miatt nem érkezett meg rendszerünkbe. A beérkezett megrendelések munkanapokon 11 - 15 óra között kerülnek feldolgozásra. Raktáron lévő termékeknél 11 óráig leadott rendelések esetén még aznap délután átadjuk a futárnak a megrendelt árut, melyet várhatóan a következő munkanapon kiszállít a "szállítási címre". Raktáron lévő terméknél 11 óra után leadott rendelés esetén a következő munkanapon adjuk fel a csomagot a megrendelőnek. Raktáron nem található termékek esetén e-mail-en értesítjük az ügyfelet a várható kiszállítás dátumáról. Ha szabadság, vagy betegség miatt nem tudjuk teljesíteni a termék feladását arról e-mail-ben értesítjük a vevőt. Válasz e-mail-ben elállhat a vásárlástól, vagy az általunk megjelölt szállítási időpontot elfogadva megvárja azt. Minden megrendelésnél telefonon keresztül megkeressük a vevőt, hogy a megrendelt termék várható érkezéséről tájékoztassuk, és a szállítási címet egyeztessük.
A következő lépésben válassza ki az Önnek megfelelő szállítási módot
:

 

IV. Szállítás

A küldemények kézbesítése, szállítása a DPD futárszolgálattal történik. A termék szállítási idejét a webáruház ismerteti a pénztár folyamat során, valamint a visszaigazoló e-mail is tartalmazza. A szállítás időpontjáról lehetősége van egyeztetni a visszaigazoló e-mailben található telefonszámon. A feladott csomag számát e-mail-en megküldjük a vevőnek, hogy a www.dpd.hu weboldalon keresztül nyomon tudja követni csomagját. A termék garancia papírját a termékhez mellékelve kapja meg, a számlát a megrendeléskor megadott e-mail címre küldjük meg elektronikus formában.

2022.07.01 - 2022.07.10 között leadott termékrendeléseket raktáron lévő termék esetén 2022.07.11-én tudjuk átadni a DPD futárszolgálatnak kiszállításra. Raktáron nem található termék eseten 2022.07.11-én visszaigazoljuk a várható kiszállítás idejét.

 

Szállítási díjaink az ország területén egységesek. Magyarországon kívüli szállítást jelenleg nem vállalunk.

1. Futárszolgálat

A kiszállítás díja: 30000Ft alatti vásárlás esetén 3000Ft (bruttó), fölötte nem számítunk fel szállítási költséget
Házhoz szállítás csak Magyarország területén belül lehetséges!

2. Személyes átvételi lehetőség:
Hétköznap 11.00 és 15.00 óra között üzletünkben lehetséges.

Saffner Kft. 3200 Gyöngyös, Rigó utca 58

 

DPD Hungária Kft.

Cégjegyzékszám: Cg.01-09-888141
Adószám: 13034283-2-42.
Székhely: 1158 Budapest, Késmárk utca 14. B. ép.
Email: dpd@dpd.hu

További információ: DPD

Kérjük, a csomagot vizsgálja meg átvétel előtt.
Amennyiben sérülést talál rajta, hívja az alábbi számot +361 501 6204

Részletek:
DPD: https://www.dpd.com/hu/home/szallitas/gyik

V. Fizetési módok:

1. Utánvétel

Amennyiben a rendelés értékét a csomag kézhezvételekor a futárszolgálat munkatársának kívánja kiegyenlíteni, akkor válassza az "Utánvétel" fizetési módot.

 

2. SimplePay online fizetés  (később tudja igénybe venni, még nem lehetséges ilyen fizetés)

SimplePay

A SimplePay Online Fizetési Rendszert az OTP Mobil Kft. fejleszti és üzemelteti. Az OTP Mobil Kft. az OTP Csoport tagja.
Az OTP Mobil Kft. az elektronikus és okoseszköz alapú kereskedelem területén rendelkezik kiterjedt szolgáltatás portfólióval.
Termékei Simple márkanév alatt találhatók meg a piacon.

A SimplePay Online Fizetési Rendszer szolgáltatást igénybe vevő vásárlók online vásárlások esetében választhatják a SimplePay egyszerű és biztonságos fizetési megoldását. Ekkor a megszokott módon, a SimplePay felületén intézhetik fizetésüket.
A fizetés folyamata megegyezik a bankok hasonló szolgáltatása keretében kínált fizetési eljárással.

A szolgáltatás alatt a felhasználó, így a kártyabirtokos biztonságát szem előtt tartva a SimplePay tranzakciókat folyamatosan figyeli, s nem várt események megelőzésében nyújt segítséget. Az internetes áruház a kártya és a mögötte álló számla adataiba betekintést nem nyerhet, arról információt nem kap.

További részletek: https://simplepay.hu/

3. Banki átutalás

A banki átutalásos fizetés esetén a vételárat az átvétel előtt kell kiegyenlítenie!
Minden esetben a pontos összeget utalja. 
Az átutaláshoz szükséges adatok: 
Számlaszám: (a díjbekérőn szerepelni fog) | Kedvezményezett neve: Saffner Kft. | Közlemény: írja be a rendelés számát

A díjbekérő küldése után 3 munkanapig kell megkezdeni az utalást, egyéb esetben a rendelés automatikusan törlésre kerül. 
A megrendelése leadásakor e-mailben értesítjük, hogy rendelése függő állapotba került ("Kifizetésre vár"),
amint megérkezik bankszámlánkra az átutalt összeg, rendelését aktiváljuk, és e-mailben minden szükséges további információt közlünk Önnel.

VI. Árak

Áraink a rendelés időpontjában érvényes listaárak, amelyeket a webáruházban a termékek mellett találnak. 

  • 2022.03.01-től. A világon tapasztalható áruszállítási problémák miatt a nem raktáron lévő termékek esetén több hetes, vagy több hónapos beérkezéssel is számolni kell. Az naponta, vagy akár óránként változó euro árfolyam miatt egyes termékek esetén elképzelhető, hogy a feltüntetett áron nem tudjuk szállítani a terméket. Minden esetben értesítjük, ha az Ön által rendelt termékre vonatkozik, és szükséges e-mail formájában megerősíteni az elállást, vagy a megváltozott ár elfogadását. Utóbbi esetben a kiszállítás megtörténik.

Az árak (magyar forint HUF) bruttó árak, az ÁFÁ-t (27%) tartalmazzák, azonban ezek az árak nem tartalmazzák a szállítási költséget. A szállítási költség a pénztár folyamat során a megrendelés véglegesítése előtt, valamint a Vásárlási feltételek között is megtalálható. Amennyiben a webáruházban hiba vagy hiányosság lép fel a termékeknél vagy az áraknál, fenntartjuk a jogot a korrekcióra. Ilyen esetben a hiba felismerése illetve módosítása után azonnal tájékoztatjuk a vevőt az új adatokról. A vevő ezt követően még egyszer megerősítheti a megrendelést, vagy lehetőség van arra, hogy bármely fél elálljon a szerződéstől.

Adatbeviteli hibák javításának lehetősége

Az adatbeviteli hibák javítására a „Megrendel” gomb megnyomása előtt van lehetősége. Utána e-mail formájában tudja jelezni adat, vagy termék rendeléssel kapcsolatos módosítási igényeit.

A "Megrendel" gomb megnyomásával elfogadja az ÁSZF-ben leírtakat és tudomásul veszi, hogy a megrendelése fizetési kötelezettséget von maga után. 

Visszaigazolás

Minden rendelésről e-mailes visszajelzést küldünk. Ez azt jelenti, hogy a rendelés feladását követően egy automatikus e-mailt kap a rendelés beérkezéséről és (később) egyet a várható szállítási időpontról. Telefonos egyeztetés esetén hívja az ügyfélszolgálatot vagy az e-mailben található telefonszámok bármelyikét.  Ha nem látható a visszaigazolás a levelek között, minden esetben ellenőrizze a „levélszemét” között is, mert egyes e-mail fiókok oda rakhatják. Ha a megrendelőhöz a visszaigazolás nem érkezik meg 48 órán belül, akkor mentesül az ajánlati kötöttség vagy szerződés kötelezettség alól.

Fizetési feltételek

Áruházunkban lehetőség van banki átutalásra, bankkártyás fizetésre, személyes és utánvéttel történő fizetésre. Utóbbi esetén a teljes vételárat szállítási költséggel együtt a küldemény átvételekor kell kifizetni készpénzben (A futár rendelkezhet kártyaelfogadó terminállal is. Ebben az esetben kártyával is tud fizetni.)a küldemény kézbesítőjének.

Jogfenntartás, tulajdonjogi kikötés

Amennyiben Ön korábban már úgy rendelt terméket, hogy azt a kiszállítás során nem vette át (ide nem értve azt az esetet, amikor elállási jogával élt), vagy a Termék nem kereste jelzéssel érkezett vissza az eladóhoz, az Eladó a megrendelés teljesítését a vételár és a szállítási költségek előre történő megfizetéséhez köti.

Eladó visszatarthatja a Termék átadását, ameddig nem győződik meg arról, hogy a Termék árának kifizetése sikeresen megtörtént az elektronikus fizetési megoldás használatával (ideértve azt az esetet is, amikor az átutalással fizetett termék esetén Vásárló a tagállama szerinti pénznemben utalja el a vételárat és az átváltás, valamint a banki jutalékok, költségek miatt Eladó nem kapja meg teljes mértékben a vételár és aszállítási díj összegét). Amennyiben a Termék ára nem került teljes mértékben kifizetésre, az Eladó a vételár kiegészítésére hívhatja fel a Vásárlót.

 

VII. Termékszavatosság

     

    A jótállási felelősség korlátozása, kizárása:

    A jótállás érvényét veszti, ha a meghibásodás a rendeltetésszerű használat hiánya, átalakítás, szakszerűtlen kezelés (pl. nem megfelelő szoftverfrissítés), helytelen tárolás, törés, elemi kár, vagy egyéb a terméktől független ok miatt következik be. Ugyancsak a jótállási elvesztésével jár, ha a termék azonosítására szolgáló gyári számot, garancia címkét eltávolítják, átírják, vagy megrongálják.

    A termékhez adott szoftverek esetén, mivel azok szellemi termékek. A szoftver nem jelentősen befolyásoló működési rendellenességeiért és a hiányosságaiért felelősséget nem vállalunk.
    A használati utasításban foglaltak be nem tartásából, vagy attól eltérő használatból származó meghibásodás.
    A termékeink használati utasításában nem szereplő szolgáltatás, technikai paraméterek között fel nem sorolt paraméter hiánya, meg nem említett feladatra való alkalmatlansága, illetve az ezzel kapcsolatos vevői elégedetlenség nem tartozik a jótállási kötelezettségek körébe, csakúgy, mint a higiéniai okból vissza nem szolgáltatható termékek (pl. fülhallgató).
    A higiéniai vagy egészségvédelmi termékekkel kapcsolatban csak akkor van a Vásárlónak elállási joga, amennyiben ezeket eredeti sértetlen csomagolásukban szolgáltatja vissza.
    Az importőr és megbízott szervizei nem felelnek semmilyen adatvesztésért, mely a terméken tárolt adatok, programok vagy információk körében a javítás során fellép
    A készülékkel nem kompatibilis eszközök, tartozékok használata.

    Csak a vevő teljes költségtérítése mellett vállalható a javítás:
    Ha a vevő kezelési útmutatótól eltérően használta a készüléket (ha a jótállási javítások elvégzésével megbízott szerviz bizonyítja, hogy a hiba rendellenes használat, átalakítás, szakszerűtlen kezelés, helytelen tárolás, elemi kár vagy egyéb vásárlás után keletkezett okból következett be)
    Ha a készüléket az engedély nélkül megbontotta.

    1. Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról a 151/2003. (IX. 22.) Kormányrendelet a következők szerint rendelkezik. A jótállás időtartama egy (1) év. A jótállási határidő a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő átadása, vagy ha az üzembe helyezést a forgalmazó vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napjával kezdődik. A forgalmazó köteles a fogyasztónak a fogyasztási cikkel együtt külön kérés nélkül jótállási jegyet átadni.
    A jótállási jegyet közérthetően és egyértelműen, magyar nyelven kell megfogalmazni.
    A jótállási jegyen fel kell tüntetni az alábbiakat:

    • a forgalmazó nevét és címét,
    • a fogyasztási cikk megnevezését, típusát, gyártási számát,
    • a gyártó és külföldről származó termék esetén az importáló nevét, címét,
    • a fogyasztót a jótállás alapján megillető jogokat, azok érvényesíthetőségének határidejét, helyét és feltételeit,
    • a vásárlás vagy az üzembe helyezés időpontját.

    A jótállási jegynek utalnia kell arra, hogy a jótállás a fogyasztó törvényből eredő jogait nem érinti. A jótállási igény a jótállási jeggyel érvényesíthető. A jótállási jegy szabálytalan kiállítása vagy a fogyasztó részére történő átadásának elmaradása nem érinti a jótállási kötelezettségvállalás érvényességét. A fogyasztó a kijavítás iránti igényét a forgalmazó által a jótállási jegyen feltüntetett javítószolgálatnál közvetlenül is érvényesítheti. A kijavítás során a fogyasztási cikkbe csak új alkatrész kerülhet beépítésre.

    2. A jótállás keretébe tartozó javítás esetén a forgalmazó, illetve a javítószolgálat a jótállási jegyen köteles feltüntetni:

    • a javítási igény bejelentésének és a javításra átvétel időpontját,
    • a hiba okát és a javítás módját,
    • a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő visszaadásának időpontját,
    • a javítási igény bejelentésének és a javításra átvétel időpontját
    • a jótállás a kijavítás időtartamával meghosszabbított új határidejét.

    3. Mikor mentesül a vállalkozás a jótállási kötelezettsége alól?

    A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

    Felhívjuk Vásárlóink figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet.

    Ha a Vásárló szavatossági igényt kíván érvényesíteni a Vásárló szerződés tárgyát képező, szolgáltatást nyújtó forgalmazóval (a továbbiakban: forgalmazó) szemben, akkor a Vásárlói szerződés megkötését bizonyítottnak kell tekinteni, amennyiben a Vásárló bemutatja az ellenérték megfizetését igazoló bizonylatot.

    A forgalmazó a Vásárló kifogásáról jegyzőkönyvet köteles felvenni, amelyben rögzíti:

    • a Vásárló nevét, címét,
    • a megvásárolt cikk (a továbbiakban: áru) megnevezését, vételárát,
    • a vásárlás időpontját,
    • a hiba bejelentésének időpontját,
    • a hiba leírását,
    • a Vásárló által érvényesíteni kívánt igényt,
    • a kifogás rendezésének módját.

    Ha a kifogás rendezésének módja a Vásárló igényétől eltér, ennek indokolását a jegyzőkönyvben meg kell adni.

    A jegyzőkönyv másolatát a Vásárlónak át kell adni. Ha a forgalmazó a Vásárló igényének teljesíthetőségéről annak bejelentésekor nem tud nyilatkozni, álláspontjáról legkésőbb három munkanapon belül köteles értesíteni a Vásárlót. A kijavítást vagy kicserélést a  az áru tulajdonságaira és a Vásárló által elvárható rendeltetésére figyelemmel megfelelő határidőn belül, a Vásárlónak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni. A forgalmazónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze. Javításra az árut elismervény ellenében kell átvenni. Az elismervényen fel kell tüntetni a fogyasztó nevét és címét, az áru azonosításához szükséges adatokat, az áru átvételének idejét, és azt az időpontot, amikor a fogyasztó a kijavított árut átveheti.

    A forgalomba hozó felelős a fogyasztóval szemben azért, hogy az áru annak átadásakor megfelel a törvényes vagy szerződésben meghatározott tulajdonságoknak.

    A gyártó, illetve a forgalmazó mentesül a felelősség alól, ha

    • a fogyasztó már a szerződéskötéskor tudott a hibáról, és ennek ismeretében is megkötötte a szerződést;
    • a fogyasztó észreveszi, hogy a kötelezett hibásan teljesített, és ezt nem közli időben, akkor az ebből eredő kárért nem felel.
    • a fogyasztó szavatossági jogait az olyan hibák tekintetében érvényesítheti, amelyek a teljesítés időpontjában már megvoltak, és két éven belül felszínre kerültek.

    Használt cikkeknél ez a határidő az eladó és a fogyasztó közötti megállapodással egy évre lerövidíthető.

    4. Termékeinket a gyártók által biztosított, 1997. évi CLV. törvényben (a fogyasztóvédelemről) előírtakkal összhangban lévő jótállási feltételekkel hozzuk forgalomba. A garancia időtartama termékenként más és más lehet, ezt a termék neve mellett jeleztük. Amennyiben a termék garanciális időn belül, üzemszerű használat mellett meghibásodik, úgy a hiba elhárítására az ország egész területén a gyártók által kijelölt szervizek és szakszervizünk által biztosított szerviz háttér áll rendelkezésre.

    5. A számlán, vagy az azonosító címkéken történő bármely szabálytalan javítás, törlés, átírás vagy valótlan adatok bejegyzése a jótállás érvénytelenségét vonja maga után. Megszűnik a jótállási kötelezettség, ha a meghibásodás az alábbi okok miatt következik be:

    Nem rendeltetésszerű használatból eredő kár, amely lehet helytelen tárolás, nem megfelelő üzemeltetés, külső beavatkozás, rongálás. Erős napsugárzás, nedvesség, elemi kár (villámcsapás, túlfeszültség) vagy bármilyen mechanikus sérülés miatt bekövetkezett károsodás. Illetéktelen szerviz, illetve magánszemély beavatkozása által okozott károsodás.

    A Vásárló a jótállási igényét a szabályosan kitöltött Jótállási jeggyel érvényesítheti. Hiányosan, vagy ki nem töltött jótállási jegy esetében a garancia igazolásához a vásárlási bizonylat is szükséges. Kérjük, hogy a vásárláskor kapott jótállási jegyet őrizze meg, és minden szerviz esemény alkalmával hozza magával! Jótállási jegy hiányában csak fizető javítás keretei között tudunk szolgáltatásokat nyújtani.

    Fontos: Kérjük, mielőtt érvényesítené jótállási igényét, figyelmesen olvassa el a jótállási jegyet és a készüléket a megfelelő (a garanciajegyen feltüntetett) szervizbe eljuttatni szíveskedjék.

    Az átvétel során nem tapasztalható károsodások rögzítésének hiánya nem zárja ki azok átvételkori meglétét. Az ilyen esetekben a nem rendeltetésszerű használatból kifolyólag (pl. fizikai sérülés) a garanciális javítás elutasítható.

    Kérjük szervizelés előtt – amennyiben lehetséges – a fontos adataikról készítsenek mentést! Az átvett termék memóriájában, valamint a termékkel átvett adathordózokon lévő adatokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.

    Az ügyintézéshez szükséges:

    • A hibás(nak vélt) készülék és annak tartozékai (A termék gyári doboza is, mert ebben garantált a termék sérülésmentes szállítása).
    • Szabályosan kitöltött Jótállási jegy, és a Saffner Kft. által kiállított számlát (annak másolatát) tudjuk elfogadni.

    7. A termékek telephelyünkre juttatása a Vásárló feladata. Amennyiben személyesen ez nehezen, vagy nem megoldható, akkor természetesen ez postai úton is történhet.

    8. Ha a termék a vásárlás napjától számított 3 napon belül hibásodik meg,a termék cseréjét lehet kérni.

    9. Jótállási igényként kijavítást kérhet, kivéve, ha a választott igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az aránytalan többletköltséget eredményezne. A szervizek a garanciális javítást törekszik a bejelentéstől számított 15 munkanapon belül elvégezni, azonban a javítás időtartama nem befolyásolható tényezők okán ettől eltérhet. A javított készülékeknél a jótállási idő a szervizbe adás napjától számítva meghosszabbodik azzal az idővel, amely alatt a Vásárló a terméket a meghibásodás miatt nem használhatta. A jótállás időtartama a kicserélt termékre vonatkozólag nem kezdődik újra. Ha a termék nem javítható, a Vásárló a termék cseréjét kérheti. Szükséges feltétel azonban a termék eredeti és teljes csomagolásának, tartozékainak és dokumentációinak megléte.

    10. Ha a készülék cseréjére, vagy más, egyenértékű termékre cserélésre nincs lehetőség, a Vásárló megfelelő árleszállítást vagy a termék visszaszolgáltatásával egyidejűleg a vételár visszafizetését kérheti, ez utóbbira jelentéktelen hiba (pl. kopás) miatt nem jogosult.

    11. A készülékhez tartozó elemek, akkumulátorok, fülhallgatók, és egyébtartozékok (kábelek, tokok, pántok, adapterek stb.) hibája készülékcserére nem jogosít.

    12. A bevizsgálásra átvett készülékek memóriájában tárolt adatokért felelősséget nem vállalunk.

    13. A jótállás érvényét veszti, ha a meghibásodás rendeltetésellenes használatból (úgy mint átalakítás, szakszerűtlen kezelés, helytelen tárolás, elemi kár, vagy egyéb, a vásárlás után) fellépett ok miatt következik be. Ugyancsak a garancia elvesztésével jár, ha a termék azonosítására szolgáló gyári számot, garancia címkét eltávolítják, átírják, vagy megrongálják. A kizáró okok miatt bekövetkezett meghibásodások javítási költségei jótállási időn belül is a Vásárlót terhelik.

    Garancia, termék- és kellékszavatosság:

    A felhasználó abban az esetben élhet kellékszavatossági jogával, ha hibás teljesítés történt a webáruházat üzemeltető (Szolgáltató) cég részéről.

    A Felhasználó (kellékszavatossági igényével élhet) kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül a Felhasználó által választott igény teljesítése lehetetlen vagy aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kicserélést, kijavítást nem kérte vagy nem kérhette, akkor igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a Felhasználó a Szolgáltató költségére kijavítathatja, végső esetben a szerződéstől elállhat. A választott kellékszavatossági jogáról egy másikra áttérhet. Az áttérés költsége a Felhasználót terheli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a Szolgáltató adott okot.

    A Felhasználó köteles a hiba felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölni. A szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait nem érvényesítheti.

    Kellékszavatossági igényét a vállalkozással szemben érvényesítheti a Felhasználó.

    Teljesítéstől számított hat hónapon belül nincs egyéb feltétele a kellékszavatossági igényének érvényesítéséhez a Felhasználónak, csak igazolni, hogy a terméket a webáruházon keresztül az üzemeltető vállalkozástól vásárolta. Köteles bizonyítani a Felhasználó, hogy a hiba már a teljesítéskor is megvolt.

    Termékszavatosság:

    A termék hibája esetén a felhasználó (választása szerint) meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényét érvényesítheti.

    Kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti a Felhasználó termékszavatossági igénye jogával élve.

    A termék akkor hibás, ha – az nem felel meg a forgalomba hozatalkor hatályos minőségi követelményeknek, vagy ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal (gyártói oldal, használati útmutató).

    Termékszavatossági igényét a gyártó általi forgalomba hozataltól számított két éven belül érvényesítheti a Felhasználó. A határidő elteltével a jogosultságát elveszíti.

    Termékszavatossági igényét a termék gyártójával, forgalmazójával szemben érvényesítheti a Felhasználó.

    Termékszavatossági igény érvényesítésekor a termék hibáját a Felhasználónak kell bizonyítania.

    A gyártó, forgalmazó kizárólag akkor mentesül kötelezettsége alól ha nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, s hozta forgalomba, vagy a hiba a tudomány és technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető.

    A gyártónak, forgalmazónak elegendő egy okot bizonyítania a mentesüléshez.

    Ugyanazon hiba miatt nem érvényesíthető egyszerre kellékszavatosság és termékszavatosság.

    Termékszavatosság eredményes érvényesítése után a kijavított részre érvényesítheti kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben.

    Jótállási kötelezettség:

    Hibás teljesítés esetén az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet alapján a webáruházat üzemeltető vállalkozás jótállás köteles.

    A jótállás időtartama egy év. A jótállási határidő a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő átadása, vagy ha az üzembe helyezést a forgalmazó vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napjától kezdődik.

    A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett. Ugyanazon hiba miatt egyszerre vagy egymással párhuzamosan nem érvényesítheti kellékszavatossági és termékszavatossági igényét, viszont a Felhasználót a jótállásból fakadó jogok a termék és kellékszavatosság fejezetekben leírt jogosultságoktól függetlenül megilleti.

    A termékek garancia papírján feltüntetett beszerelő műhely, vagy üzembehelyező szakember cégszerű aláírása és bélyegzője szükséges! Kimondottan autóvillamossági szakirányú végzettséggel rendelkező szakember szerelheti be az autós audio, video, és egyéb autós elektronikai termékeket, mert nem megfelelő szaktudással rendelkező beszerelést végző személy a műszaki cikk akár végleges tönkremenetelét is okozhatja.

     

    Elállási jog

     

    (Az elállási nyilatkozat kitöltése nem kötelező, felgyorsítja azonban az ügymenetet és nagyban segíti munkánkat.)

    Online rendelés esetén a  Vásárló a termék kézhezvételétől (a szerződéstől) számított 14 naptári napon belül (beleértve a 14. naptári napot is) indokolás és költségviselési kötelezettség nélkül elállhat. Ennek módjáról a  45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet rendelkezik. (A Vásárló e jogát a jogszabályoknak megfelelően a termék megrendelése és az áruátvétele közti időben is gyakorolhatja.)
    Ez történhet írásos formában (pl.: e-mail, postai levél, stb.), de akár szóban (pl.: telefon, személyesen ügyfélszolgálaton) is.
    Az elállás joga nem vonatkozik arra az esetre, ha a boltunkban személyesen vásárolta meg a terméket. 
    A megrendelő az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette. Az értékesítő köteles a megrendelő által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő tizennégy napon belül visszatéríteni.

    A vásárló köteles a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított tizennégy napon belül visszaküldeni, illetve a vállalkozásnak vagy a vállalkozás által a termék átvételére meghatalmazott személynek átadni, kivéve, ha a vállalkozás vállalta, hogy a terméket maga fuvarozza vissza.

    A megrendelő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerülő költségeket. A megrendelőt ezenfelül egyéb költség nem terheli. Az értékesítő azonban követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. Ha az elállási jog alapján visszaszállított áru nincs kifogástalan, újra eladható állapotban, akkor a megrendelő kártérítésre kötelezett, amennyiben az áru állapotának romlását, tönkremenését, vagy visszaadásának másmilyen ellehetetlenülését szándékosan vagy hanyagságból idézte elő. A vevő kifejezetten elfogadja, hogy a terméket eredeti csomagolásában, hiánytalanul, a kicsomagoláskori állapotában küldi vissza. Üzletünkbe való vásárláskor sincs lehetőség a termék kipróbálásra, mert az túlnyomórészt a termék beszerelésével/üzembehelyezésével jár. Így a termék nem értékesíthető újra (II. Termék kínálat - ban leírtak szerint kizárólag új termékeket értékesítünk) új termékként. 
    Amennyiben a termékről felbontás során a kézbesítést végző személy (postai kézbesítő, futár) jelenlétében derül ki, hogy bizonyítottan sérült, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét, az értékesítés törlését azonnal biztosítjuk. Bármilyen nemű sérülést, tartalomhiányt a küldemény kézbesítése során az átadó-átvevő közötti tényállási jegyzőkönyvnek kell tartalmaznia! Utólagos tartalomhiányért, esetleg sérülésért felelősséget vállalni nem tudunk!
    Az elállási jog gyakorlására vonatkozó 17/1999. Kormányrendelet szövegét letöltheti a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapjáról.

    A szavatosságra, jótállásra vonatkozó hatályos jogszabályok:


    A jótállási igények intézését a 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelete szabályozza. A jótállás a fogyasztó törvényből eredő jogait nem érinti.
    151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról.
    49/2003. (VII. 30.) GKM rendelet a fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézéséről.

    Valamint a 2015. évi CXXXVII. törvény szerint a következők:

    Tájékoztató Békéltetői Testület bevonásának lehetőségeiről.
    Amennyiben webáruházunkkal szemben jogos fogyasztói panasza van és webáruházunk e panaszát elutasítja, úgy Ön jogosult lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes Békéltető Testülethez is fordulni. A békéltető testület által indított eljárás indításának feltétele, hogy a fogyasztó (Vásárló) az érintett vállalkozással közvetlenül megkísérelje a vitás ügy rendezését. Az eljárásra - a fogyasztó erre irányuló kérelme alapján - az illetékes testület helyett a fogyasztó kérelmében megjelölt békéltető testület illetékes.

    A békéltető testület hatáskörébe tartozik a fogyasztói jogvita bírósági eljáráson kívüli rendezése. A békéltető testület feladata, hogy megkísérelje a fogyasztói jogvita rendezése céljából egyezség létrehozását a felek között, ennek eredménytelensége esetén az ügyben döntést hoz a fogyasztói jogok egyszerű, gyors, hatékony és költségkímélő érvényesítésének biztosítása érdekében. A békéltető testület a fogyasztó vagy a vállalkozás kérésére tanácsot ad a fogyasztót megillető jogokkal és a fogyasztót terhelő kötelezettségekkel kapcsolatban.

    A békéltető testület eljárása a fogyasztó kérelmére indul. A kérelmet a békéltető testület elnökéhez kell írásban benyújtani: az írásbeliség követelményének levél, távirat, távgépíró vagy telefax útján, továbbá bármely egyéb olyan eszközzel is eleget lehet tenni, amely a címzett számára lehetővé teszi a neki címzett adatoknak az adat céljának megfelelő ideig történő tartós tárolását, és a tárolt adatok változatlan formában és tartalommal történő megjelenítését.

    A kérelemnek tartalmaznia kell:

    a) a fogyasztó nevét, lakóhelyét vagy tartózkodási helyét,
    b) a fogyasztói jogvitával érintett pénzügyi szolgáltató nevét, székhelyét,
    c) a fogyasztó álláspontjának rövid leírását, az azt alátámasztó tényeket és azok bizonyítékait,
    d) a fogyasztó nyilatkozatát a vitás ügy rendezésének megkísérléséről,
    e) az elutasított panaszt,
    f) a fogyasztó nyilatkozatát arra nézve, hogy az ügyben közvetítői eljárást vagy polgári peres eljárást nem indított,
    g) a döntésre irányuló indítványt.


    A kérelemhez csatolni kell azt az okiratot, illetve annak másolatát (kivonatát), amelynek tartalmára a fogyasztó bizonyítékként hivatkozik, így különösen a vállalkozás írásbeli nyilatkozatát a panasz elutasításáról, ennek hiányában a fogyasztó rendelkezésére álló egyéb írásos bizonyítékot az előírt egyeztetés megkísérléséről.

    Ha a fogyasztó meghatalmazott útján jár el, a kérelemhez csatolni kell a meghatalmazást.

    A Békéltető Testületekről bővebb információ itt érhető el: http://www.bekeltetes.hu.

    A területileg illetékes Békéltető Testületekről bővebb információ és elérhetőség itt érhető el: http://www.bekeltetes.hu/index.php?id=testuletek .


    Felhívjuk Vásárlóink figyelmét, hogy panasszal kapcsolatos észrevételeiket 2016. február 15-től az online vitarendezési platformon keresztül is benyújthatják. Az Európai Online Vitarendezési Platform honlapja magyar nyelven itt érhető el:
    https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=HU

    Magyarországon az ún. online vitarendezési kapcsolattartó pont működtetését és feladatait a Budapesti Békéltető Testület látja el. A Budapesti Békéltető Testület elérhetőségei:

    1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310.
    Levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.: 10.

    E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu
    Fax: 06 (1) 488 21 86
    Telefon: 06 (1) 488 21 31

    Az online vitarendezési eljárással kapcsolatosan tájékoztatást a +36 1 488 2033 telefonszámon, illetve az onlinevita@bkik.hu elérhetőségen kérhet.

    378/2016. (XII. 2.) Kormányrendelet értelmében a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 2016. december 31. napjával jogutódlással megszűnt.
    Az NFH általános jogutódja a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, valamint a másodfokú ügyekben országos illetékességgel a Pest Megyei Kormányhivatal jár el.
    Ezzel egyidejűleg 197 járásban jelenik meg fogyasztóvédelmi elsőfokú hatósági feladatkör, így tehát a fogyasztók 2017. január 1-től panaszaikkal elsősorban a területileg illetékes járási hivatalokhoz fordulhatnak. Elérhetőségeket itt találhatnak: http://jarasinfo.gov.hu

    Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
    1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
    Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.
    Telefon: +36 -1-391-1400
    Fax: +36-1-391-1410
    E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

    Európai Fogyasztói Központ - Magyarország http://magyarefk.hu/hu/hasznos-tudnivalok/internetes-vasarlas/jogaink-ervenyesitese.html

    Fogyasztói tájékoztató a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet alapján

    Tartalomjegyzék

     

     

    VIII. Panaszügyintézés, és jogérvényesítés:

    Panaszügyintézés és jogérvényesítési lehetőségek

    A fogyasztó a termékkel vagy az Eladó tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait az alábbi elérhetőségeken terjesztheti elő:

    • Telefon: + 36 303530259
    • Internet cím: www.saffner24.hu
    • E-mail: info@saffner24.hu

    A fogyasztó szóban vagy írásban közölheti a vállalkozással a panaszát, amely a vállalkozásnak, illetve a vállalkozás érdekében vagy javára eljáró személynek az áru fogyasztók részére történő forgalmazásával, illetve értékesítésével közvetlen kapcsolatban álló magatartására, tevékenységére vagy mulasztására vonatkozik.

    A szóbeli panaszt a vállalkozás köteles azonnal megvizsgálni, és szükség szerint orvosolni. Ha a fogyasztó a panasz kezelésével nem ért egyet, vagy a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, a vállalkozás a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontjáról haladéktalanul köteles jegyzőkönyvet felvenni, és annak egy másolati példányát személyesen közölt szóbeli panasz esetén helyben a fogyasztónak átadni. Telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz esetén a fogyasztónak legkésőbb 30 napon belül - az írásbeli panaszra adott válaszra vonatkozó előírásoknak megfelelően - az érdemi válasszal egyidejűleg megküldeni. Egyebekben pedig az írásbeli panaszra vonatkozóan az alábbiak szerint köteles eljárni. Az írásbeli panaszt a vállalkozás - ha az Európai Unió közvetlenül alkalmazandó jogi aktusa eltérően nem rendelkezik - a beérkezését követően harminc napon belül köteles írásban érdemben megválaszolni és intézkedni annak közlése iránt. Ennél rövidebb határidőt jogszabály, hosszabb határidőt törvény állapíthat meg. A panaszt elutasító álláspontját a vállalkozás indokolni köteles. A telefonon vagy elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panaszt a vállalkozás köteles egyedi azonosítószámmal ellátni.

    A panaszról felvett jegyzőkönyvnek tartalmaznia kell az alábbiakat:

    1. a fogyasztó neve, lakcíme,
    2. a panasz előterjesztésének helye, ideje, módja,
    3. a fogyasztó panaszának részletes leírása, a fogyasztó által bemutatott iratok, dokumentumok és egyéb bizonyítékok jegyzéke,
    4. a vállalkozás nyilatkozata a fogyasztó panaszával kapcsolatos álláspontjáról, amennyiben a panasz azonnali kivizsgálása lehetséges,
    5. a jegyzőkönyvet felvevő személy és - telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz kivételével - a fogyasztó aláírása,
    6. a jegyzőkönyv felvételének helye, ideje,
    7. telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz esetén a panasz egyedi azonosítószáma.

    A vállalkozás a panaszról felvett jegyzőkönyvet és a válasz másolati példányát három évig köteles megőrizni, és azt az ellenőrző hatóságoknak kérésükre bemutatni.

    A panasz elutasítása esetén a vállalkozás köteles a fogyasztót írásban tájékoztatni arról, hogy panaszával - annak jellege szerint - mely hatóság vagy békéltető testület eljárását kezdeményezheti. A tájékoztatásnak tartalmaznia kell továbbá az illetékes hatóság, illetve a fogyasztó lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti békéltető testület székhelyét, telefonos és internetes elérhetőségét, valamint levelezési címét. A tájékoztatásnak arra is ki kell terjednie, hogy a vállalkozás a fogyasztói jogvita rendezése érdekében igénybe veszi-e a békéltető testületi eljárást. Amennyiben az Eladó és a fogyasztó között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita a tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva a fogyasztó számára:

    Fogyasztóvédelmi eljárás

    Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságoknál. Amennyiben a fogyasztó fogyasztói jogainak megsértését észleli, jogosult panasszal fordulni a lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatósághoz. A panasz elbírálását követően a hatóság dönt a fogyasztóvédelmi eljárás lefolytatásáról. A fogyasztóvédelmi elsőfokú hatósági feladatokat a fogyasztó lakóhelye szerint illetékes fővárosi és megyei kormányhivatalok látják el, ezek listája itt található: http://www.kormanyhivatal.hu/

    Bírósági eljárás

    Ügyfél jogosult a fogyasztói jogvitából származó követelésének bíróság előtti érvényesítésére polgári eljárás keretében a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, valamint a Polgári Perrendtartásról szóló 2016. évi CXXX. törvény rendelkezései szerint.

    Békéltető testületi eljárás

    Tájékoztatjuk, hogy Ön velünk szemben fogyasztói panasszal élhet. Amennyiben az Ön fogyasztói panaszát elutasítjuk, úgy Ön jogosult az Ön lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes Békéltető Testülethez is fordulni: a békéltető testület eljárása megindításának feltétele, hogy a fogyasztó az érintett vállalkozással közvetlenül megkísérelje a vitás ügy rendezését. Az eljárásra - a fogyasztó erre irányuló kérelme alapján - az illetékes testület helyett a fogyasztó kérelmében megjelölt békéltető testület illetékes.

    A vállalkozást a békéltető testületi eljárásban együttműködési kötelezettség terheli.

    A békéltető testület eljárása a fogyasztó kérelmére indul. A kérelmet a békéltető testület elnökéhez kell írásban benyújtani: az írásbeliség követelményének postai levél útján, továbbá bármely egyéb olyan eszközzel is eleget lehet tenni, amely a címzett számára lehetővé teszi a neki címzett adatoknak az adat céljának megfelelő ideig történő tartós tárolását, és a tárolt adatok változatlan formában és tartalommal történő megjelenítését.A kérelemnek tartalmaznia kell

    1. a fogyasztó nevét, lakóhelyét vagy tartózkodási helyét,
    2. a fogyasztói jogvitával érintett vállalkozás nevét, székhelyét vagy érintett telephelyét,
    3. ha a fogyasztó az illetékességet az illetékes békéltető testület helyett kérelmezett testület megjelölését,
    4. a fogyasztó álláspontjának rövid leírását, az azt alátámasztó tényeket és azok bizonyítékait,
    5. a fogyasztó nyilatkozatát arról, hogy a fogyasztó az érintett vállalkozással közvetlenül megkísérelte a vitás ügy rendezését
    6. a fogyasztó nyilatkozatát arra nézve, hogy az ügyben más békéltető testület eljárását nem kezdeményezte, közvetítői eljárás nem indult, keresetlevél beadására, illetve fizetési meghagyás kibocsátása iránti kérelemelőterjesztésére nem került sor,
    7. a testület döntésére irányuló indítványt,
    8. a fogyasztó aláírását.

    A kérelemhez csatolni kell azt az okiratot, illetve annak másolatát (kivonatát), amelynek tartalmára a fogyasztó bizonyítékként hivatkozik, így különösen a vállalkozás írásbeli nyilatkozatát a panasz elutasításáról, ennek hiányában a fogyasztó rendelkezésére álló egyéb írásos bizonyítékot az előírt egyeztetés megkísérléséről.

    Ha a fogyasztó meghatalmazott útján jár el, a kérelemhez csatolni kell a meghatalmazást.

    A Békéltető Testületekről bővebb információ itt érhető el: http://www.bekeltetes.hu
    A területileg illetékes Békéltető Testületekről bővebb információ itt érhető el:
    https://bekeltetes.hu/index.php?id=testuletek

     

    Az egyes területileg illetékes Békéltető Testületek elérhetőségei:

    Baranya Megyei Békéltető Testület
    Cím: 7625 Pécs, Majorossy I. u. 36.
    Telefonszám: 06-72-507-154
    Fax: 06-72-507-152
    E-mail: abeck@pbkik.humbonyar@pbkik.hu

    Bács-Kiskun Megyei Békéltető Testület
    Cím: 6000 Kecskemét, Árpád krt. 4.
    Telefonszám: 06-76-501-500; 06-76-501-525, 06-76-501-523
    Fax: 06-76-501-538
    E-mail: bekeltetes@bacsbekeltetes.humariann.matyus@bkmkik.hu
    Honlap: www.bacsbekeltetes.hu

    Békés Megyei Békéltető Testület
    Cím: 5600 Békéscsaba, Penza ltp. 5.
    Telefonszám: 06-66-324-976
    Fax: 06-66-324-976
    E-mail: eva.toth@bmkik.hu

    Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Békéltető Testület
    Cím: 3525 Miskolc, Szentpáli u. 1.
    Telefonszám:06-46-501-091;06-46-501-870
    Fax: 06-46-501-099
    E-mail: bekeltetes@bokik.hu

    Budapesti Békéltető Testület
    Cím: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. 99. I. em. 111.
    Telefonszám: 06-1-488-2131
    E-mail: bekelteto.testulet@bkik.hu
    Honlap: bekeltet.bkik.hu

    Csongrád Megyei Békéltető Testület
    Cím: 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.
    Telefonszám: 06-62-554-250/118
    Fax: 06-62-426-149
    E-mail: bekelteto.testulet@csmkik.hu

    Fejér Megyei Békéltető Testület
    Cím: 8000 Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.
    Telefonszám:06-22-510-310
    Fax: 06-22-510-312
    E-mail: fmkik@fmkik.hu

    Győr-Moson-Sopron Megyei Békéltető Testület
    Cím: 9021 Győr, Szent István út 10/a.
    Telefonszám: 06-96-520-217
    Fax: 06-96-520-218
    E-mail: bekeltetotestulet@gymskik.hu

    Hajdú-Bihar Megyei Békéltető Testület
    Cím: 4025 Debrecen, Vörösmarty u. 13-15.
    Telefonszám: 06-52-500-710
    Fax: 06-52-500-720
    E-mail: korosi.vanda@hbkik.hu

    Heves Megyei Békéltető Testület
    Cím: 3300 Eger, Faiskola út 15.
    Telefonszám: 06-36-429-612
    Fax: 06-36-323-615
    E-mail: hkik@hkik.hu

    Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Békéltető Testület
    Cím: 5000 Szolnok, Verseghy park 8. III. emelet 305-306.
    Telefonszám: 06-56-510-621, 06-20-373-2570
    Fax: 06-56-510-628
    E-mail: bekeltetotestulet@jnszmkik.hu

    Komárom-Esztergom Megyei Békéltető Testület
    Cím: 2800 Tatabánya, Fő tér 36.
    Telefonszám: 06-34-513-027
    Fax: 06-34-316-259
    E-mail: szilvi@kemkik.hu

    Nógrád Megyei Békéltető Testület
    Cím: 3100 Salgótarján, Alkotmány út 9/A.
    Telefonszám: 06-32-520-860
    Fax: 06-32-520-862
    E-mail: nkik@nkik.hu

    Pest Megyei Békéltető Testület
    Cím: 1055 Budapest, Balassi Bálint u. 25. IV/2.
    Levelezési cím: 1364 Budapest, Pf.: 81
    Telefonszám: 06-1-792-7881
    E-mail: pmbekelteto@pmkik.hu
    Honlap: http://panaszrendezes.hu/

    Somogy Megyei Békéltető Testület
    Cím: 7400 Kaposvár, Anna u.6.
    Telefonszám: 06-82-501-026
    Fax: 06-82-501-046
    E-mail: skik@skik.hu

    Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Békéltető Testület
    Cím: 4400 Nyíregyháza, Széchenyi u. 2.
    Telefonszám: 06-42-311-544
    Fax: 06-42-311-750
    E-mail: bekelteto@szabkam.hu

    Tolna Megyei Békéltető Testület
    Cím: 7100 Szekszárd, Arany J. u. 23-25. III. emelet
    Telefonszám: 06-74-411-661
    Fax: 06-74-411-456
    E-mail: kamara@tmkik.hu

    Vas Megyei Békéltető Testület
    Cím: 9700 Szombathely, Honvéd tér 2.
    Telefonszám: 06-94-312-356
    Fax: 06-94-316-936
    E-mail: vmkik@vmkik.hu

    Veszprém Megyei Békéltető Testület
    Cím: 8200 Veszprém, Radnóti tér 1. földszint 116.
    Telefonszám: 06-88-429-008
    Fax: 06-88-412-150
    E-mail: bekelteto@veszpremikamara.hu

    Zala Megyei Békéltető Testület
    Cím: 8900 Zalaegerszeg, Petőfi u. 24.
    Telefonszám: 06-92-550-513
    Fax: 06-92-550-525
    E-mail: zmbekelteto@zmkik.hu

    Online vitarendezési platform

    Az Európai Bizottság létrehozott egy honlapot, amelybe a fogyasztók beregisztrálhatnak, így ezen keresztül lehetőségük nyílik arra, hogy online vásárláshoz kapcsolódó jogvitáikat ezen keresztül rendezzék egy kérelem kitöltésével, elkerülve a bírósági eljárást. Így a fogyasztók tudják érvényesíteni jogaikat anélkül, hogy például a távolság meggátolná őket ebben.

    Ha Ön panaszt kíván tenni egy, az interneten vásárolt termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatban, és nem akar feltétlenül bírósághoz fordulni, igénybe veheti az online vitarendezés eszközét.
    A portálon Ön és a kereskedő, akivel szemben panasszal élt, közösen kiválaszthatják a panasz kezelésével megbízni kívánt vitarendezési testületet.

    Az online vitarendezési platform itt érhető el: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.home.show&lng=HU

     

     

     

     

     

    Vonatkozó jogszabályok

    A Szerződésre a magyar jog előírásai az irányadóak, és különösen az alábbi jogszabályok vonatkoznak:

    • 1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről
    • 2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről
    • 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről
    • 151/2003. (IX.22.) kormányrendelet a tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról
    • 45/2014. (II.26.) kormányrendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól    
    • 19/2014. (IV.29.) NGM rendelet a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól
    • 1999. évi LXXVI. törvény a szerzői jogról
    • 2011. évi CXX. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról
    • AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2018/302 RENDELETE (2018. február 28.) a belső piacon belül a vevő állampolgársága, lakóhelye vagy letelepedési helye alapján történő indokolatlan területi alapú tartalomkorlátozással és a megkülönböztetés egyéb formáival szembeni fellépésről, valamint a 2006/2004/EK és az (EU) 2017/2394 rendelet, továbbá a 2009/22/EK irányelv módosításáról
    • AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet)

     

    Adatkezelési tájékoztató
    Adatvédelmi nyilatkozat

    Adatkezelési tájékoztató tartalomjegyzéke:

     

    • Adatkezelő
    • Adatfeldolgozás
    • A cookie-k használatával kapcsolatos tájékoztatás
    • Az érintett jogai

     

     

     

     

    Adatkezelő:

    Név: Saffner Kft.

    Székhely: 3200 Gyöngyös, Rigó út 58.

    Levelezési cím: 3200 Gyöngyös, Rigó út 58.

    Nyilvántartásba vevő hatóságNemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

    Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-75128/2014.

    Csomagküldő kereskedői engedély szám: 37/2014

     

    Tárhelyszolgáltató:

    Név: UNAS Online Kft.

    Székhely: 9400 Sopron, Kőszegi út 14.

    Elérhetőség: unas@unas.hu

    Weboldalwww.unas.hu

     

    Csomagküldő szolgálat:

    Név: DPD Hungária Futárpostai , csomagküldő szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság      

    Cím: 1158 Budapest, Késmárk u.14   

    Tel.: 1-501-6204    

    e-mail: dpd@dpd.hu

     

     

     

     

    Szolgáltató adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:

    • Az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendeletében („Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy „GDPR”)
    • Az 2011. évi CXII. törvény – az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról
    • Az 2001. évi CVIII. törvény – az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről (főképp a 13/A. §-a)
    • Az 2008. évi XLVII. törvény – a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról;
    • Az 2008. évi XLVIII. törvény – a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól (különösen a 6.§-a)
    • Az 2005. évi XC. törvény az elektronikus információszabadságról
    • Az 2003. évi C. törvény az elektronikus hírközlésről (kifejezetten a 155.§-a)
    • 16/2011. sz. vélemény a viselkedésalapú online reklám bevált gyakorlatára vonatkozó EASA/IAB-ajánlásról
    • Ektv.; az 1992. évi LXIII. törvény a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról; a 1998. évi VI. törvény az egyének személyes adatainak védelméről gépi feldolgozás során;
    • A 2001. évi XL. törvény a hírközlésről; , valamint az
    • Az 1997.évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről; a 151/2003. (IX.22.) kormányrendelet; valamint a 49/2003. (VII. 30.) GKM rendelet

    I. Definíciók

    1. Érintett/Felhasználó: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy – közvetlenül vagy közvetve – azonosítható természetes személy;
    2. Személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható adat – különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret -, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés;
    3. Különleges adat:

     

    1. a faji eredetre, a nemzetiséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdek-képviseleti szervezeti tagságra, a szexuális életre vonatkozó személyes adat,
    2. az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre vonatkozó személyes adat, valamint a bűnügyi személyes adat;

     

    1. Hozzájárulás: az érintett akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok – teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő – kezeléséhez.
    2. Tiltakozás:az érintett nyilatkozata, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri;
    3.  Adatkezelő:az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja;
    4. Adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése;
    5. Adattovábbítás:az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele
    6. Nyilvánosságra hozatal: az adat bárki számára történő hozzáférhetővé tétele
    7. Adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges;
    8. Adatmegjelölés: az adat azonosító jelzéssel ellátása annak megkülönböztetése céljából;
    9. Adatzárolás: az adat azonosító jelzéssel ellátása további kezelésének végleges vagy meghatározott időre történő korlátozása céljából;
    10. Adatmegsemmisítés:az adatokat tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése;
    11. Adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve hogy a technikai feladatot az adatokon végzik;
    12. Adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki, vagy amely az adatkezelővel kötött szerződése alapján – beleértve a jogszabály rendelkezése alapján történő szerződéskötést is – adatok feldolgozását végzi;
    13. Adatfelelős: az a közfeladatot ellátó szerv, amely az elektronikus úton kötelezően közzéteendő közérdekű adatot előállította, illetve amelynek a működése során ez az adat keletkezett;
    14. Adatközlő: az a közfeladatot ellátó szerv, amely – ha az adatfelelős nem maga teszi közzé az adatot – az adatfelelős által hozzá eljuttatott adatait honlapon közzéteszi;
    15. Adatállomány: az egy nyilvántartásban kezelt adatok összessége;
    16. Harmadik személy: olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval;
    17. Hozzájárulás: az érintett akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok – teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő – kezeléséhez;
    18. Tiltakozás: az érintett nyilatkozata, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri;
    19. Gazdasági reklám: olyan közlés, tájékoztatás, illetve megjelenítési mód, amely valamely birtokba vehető forgalomképes ingó dolog – ideértve a pénzt, az értékpapírt és a pénzügyi eszközt, valamint a dolog módjára hasznosítható természeti erőket – (a továbbiakban együtt: termék), szolgáltatás, ingatlan, vagyoni értékű jog (a továbbiakban mindezek együtt: áru) értékesítésének vagy más módon történő igénybevételének előmozdítására, vagy e céllal összefüggésben a vállalkozás neve, megjelölése, tevékenysége népszerűsítésére vagy áru, árujelző ismertségének növelésére irányul (a továbbiakban: reklám).
    20. EGT-állam: az Európai Unió tagállama és az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes más állam, továbbá az az állam, amelynek állampolgára az Európai Unió és tagállamai, valamint az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban nem részes állam között létrejött nemzetközi szerződés alapján az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes állam állampolgárával azonos jogállást élvez;
    21. Harmadik ország: minden olyan állam, amely nem EGT-állam.

     

    II/I.  Alapelvek, adatvédelem, az adatkezelés célja és jogalapja

     

    1. A weboldalon az adatkezelés jogalapja: a Felhasználó hozzájárulása, az Infotv. 5. § (1) bekezdése, illetve az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.
    2. A Saffner Kft. a weboldalaihoz jutott adatokat bizalmasan kezeli. Személyes adat kizárólag meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében kezelhető. Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie az adatkezelés céljának, az adatok felvételének és kezelésének tisztességesnek és törvényesnek kell lennie. – A weboldal használata közben szükséges személyes jellegű – azonosításra alkalmas – adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényben lévő magyar adatvédelmi előírásoknak (személyes adatok védelméről és közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény). A Saffner Kft. webáruházának oldalai regisztráció, vagyis bármilyen személyes adat megadása nélkül is böngészhetőek.
    3. Csak olyan személyes adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas. A személyes adat csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezelhető.
    4. A személyes adatokat (Tbk. név, lakcím, levelezési cím, telefonszám.) csak abban az esetben rögzítjük, ha Ön megadta ezek valamelyikét a regisztráció során. A regisztráció során kizárólag olyan adatokat kell megadnia, amelyek feltétlenül szükségesek az Ön megrendelésének maradéktalan kiszolgálásához illetve az esetleges későbbi kapcsolattartáshoz (pl. reklamáció esetére).
    5. Személyes adat akkor kezelhető, ha ahhoz az érintett hozzájárul, vagy azt törvény vagy – törvény felhatalmazása alapján, az abban meghatározott körben – helyi önkormányzat rendelete közérdeken alapuló célból elrendeli.
    6. Ha az érintett cselekvőképtelensége folytán vagy más elháríthatatlan okból nem képes hozzájárulását megadni, akkor a saját vagy más személy létfontosságú érdekeinek védelméhez, valamint a személyek életét, testi épségét vagy javait fenyegető közvetlen veszély elhárításához vagy megelőzéséhez szükséges mértékben a hozzájárulás akadályainak fennállása alatt az érintett személyes adatai kezelhetőek.
    7. A 16. életévét betöltött kiskorú érintett hozzájárulását tartalmazó jognyilatkozatának érvényességéhez törvényes képviselőjének beleegyezése vagy utólagos jóváhagyása nem szükséges.
    8. Ha a hozzájáruláson alapuló adatkezelés célja az adatkezelővel írásban kötött szerződés végrehajtása, a szerződésnek tartalmaznia kell minden olyan információt, amelyet a személyes adatok kezelése szempontjából – e törvény alapján – az érintettnek ismernie kell, így különösen a kezelendő adatok meghatározását, az adatkezelés időtartamát, a felhasználás célját, az adatok továbbításának tényét, címzettjeit, adatfeldolgozó igénybevételének tényét. A szerződésnek félreérthetetlen módon tartalmaznia kell, hogy az érintett aláírásával hozzájárul adatainak a szerződésben meghatározottak szerinti kezeléséhez.
    9. Az érintett hozzájárulását megadottnak kell tekinteni az érintett közszereplése során általa közölt, vagy nyilvánosságra hozatalra általa átadott személyes adatok tekintetében.
    10. Kétség esetén azt kell vélelmezni, hogy az érintett a hozzájárulását nem adta meg.
    11. A kezelt adatok köre
    12. Regisztrációhoz kötött adatok: Email cím, megjelenítendő név, jelszó, vezetéknév, keresztnév, számlázási cím, irányítószám, mobiltelefonszám.
    13. További adatok, melyek tárolásra kerülhetnek: Eltérő, illetve további szállítási címek, vásárlói csoport besorolása. A regisztrált vásárlóink vásárláskori IP címe tárolásra kerül azonosítás céljából.
    14. Az érintettek köre
    15. Csak a regisztrált vásárlók adatait tároljuk, a weboldal látogatóitól nem kérjük a fenti pontokban („kezelt adatok köre”) felsorolt adatokat.

     

    II/II. Az adatok megismerésére jogosultak köre, adattovábbítás, adatfeldolgozók

    A megadott adatokat cégünk ügyfélszolgálati munkatársai láthatják a megrendelések teljesítése rendelési státusz értesítés és számlázás céljából.

    • Az adatkezelés jogalapja:a Felhasználó hozzájárulása, az Infotv. 5. § (1) bekezdése, illetve az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.
    • Webáruházunk működése során elkerülhetetlen, hogy külső partnerek, mint adatfeldolgozók jelenjenek meg az adatkezelési folyamatban.
      Esetünkben ezek az alábbiak:

      Tárhelyszolgáltató adatai:

      Név: UNAS Online Kft.

      Székhely: 9400 Sopron, Kőszegi út 14.

      Elérhetőség: , unas@unas.hu

      Weboldal: unas.hu

      Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-75128/2014. 
       
    • Weboldalunk üzemeltető partnere: Unas Online Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
      Székhelye: 9400 Sopron, Kőszegi út 14.  
    • Cg.szám: 08-09-015594

    • Logisztikai partnerünk: a DPD futárszolgálat.
      Amennyiben a vásárló házhoz szállítást kért, úgy a szállításhoz szükséges adatokat átadjuk a DPD munkatársának, melyet kizárólag a megvásárolt termék(ek) kézbesítésének céljából és idejére használhat fel.
      A továbbított adatok köre szállítás esetén: név, szállítási cím, e-mail cím, telefonszám, tranzakciós összeg.
      Az adatkezelés célja: házhoz szállítás.

     

    III. Megrendelések teljesítése, rendelési státusz értesítés, és számlázás

     

    1. Az adattovábbítás a hatósági hivatalok felé csak törvényi előírások keretében történhet. Bankkártyás fizetés esetén Ön, mint Ügyfél közvetlenül a Bankkal kerül kapcsolatba, a saffner24.hu rendszerébe a bankkártyás fizetés semmilyen adata nem jut.
    2. A Külső szolgáltatók rendszereiben kezelt Személyes adatok tekintetében a Külső szolgáltatók saját adatvédelmi tájékoztatójában foglaltak az irányadók. A Külső szolgáltatók 2018. május 25. napját követően a részükre a személyes adatokat a GDPR által előírt rendelkezésekkel összhangban rögzítik, kezelik, ill. dolgozzák fel és erről nyilatkozatot tesznek az adatkezelők részére.
    3. A bíróság, az ügyész, a nyomozó hatóság, a szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más hatóság tájékoztatás adása, adatok közlése céljából megkereshetik a Szolgáltatót.
    4. Szolgáltató a fenti hatóságok részére – amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte – személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges, illetve amely a kérés időpontjában rendelkezésére áll.
    5. A Szolgáltató az érintettek által átadott, a Szolgáltatás teljesítéséhez szükséges adatokat, információkat az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, valamint a személyes adatok gépi feldolgozása során az egyének védelméről, Strasbourgban, 1981. január 28. napján kelt Egyezmény előírásainak megfelelően kezeli. A Szolgáltató a feldolgozott adatokat kizárólag személyes azonosításra alkalmatlan formában használja fel .
    6. Szolgáltató kezeli továbbá azokat a személyes adatokat, amelyek a szolgáltatás nyújtásához technikailag feltétlenül szükségesek.
    7. 5.10. Amennyiben a személyes adat felvételére a Felhasználó hozzájárulásával került sor, a Szolgáltató a felvett adatokat törvény eltérő rendelkezésének hiányában
    8.  a) a rá vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából, vagy
       b) Szolgáltató vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából, ha ezen érdek érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll, további külön hozzájárulás nélkül, valamint a Felhasználó hozzájárulásának visszavonását követően is kezelheti.
    9. A Szolgáltató az általa kezelt személyes adatokkal semmilyen módon nem él vissza.

     

    IV. Adatkezelés időtartama

     

    1. Amennyiben a vásárló nem kéri adatai törlését, úgy a jogszabályoknak megfelelően, későbbi azonosítás céljára adatai tárolásra kerülnek. Ezen adatok további feldolgozásra, visszakeresésre, továbbításra nem kerülnek, a vásárlók későbbi rendeléseinek megkönnyítésére (újbóli regisztráció elkerülése) alkalmasak.
    2. Az adatok törlésének határideje:A regisztráció törlésével azonnal. A számviteli bizonylatokat a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján 8 évig őrzi meg Szolgáltató.
    3. Az adatok elérhetősége, módosítása és törlése, felhasználói jogok
    4. Az adatok módosításának lehetősége: A vásárló az összes, általa megadott adatot módosíthatja az „Adataim” menüpontban bejelentkezés után.
    5. A fentieken kívül a személyes adatok törlését, vagy módosítását az alábbi módokon lehet kezdeményezni: – e-mail útján (a saffner24@gmail.com címre küldve törlési kérelmét).
    6. A vásárló továbbá kérheti a személyes adatok helyesbítését, korlátozását, valamint tiltakozhat személyes adatainak kezelése ellen, és tájékoztatást kérhet kérhet tájékoztatás a kezelt személyes adatokról, a 8.2. pontban megadott email elérhetőségen.
    7. A tévesen tárolt adatokat Ön kijavíthatja, illetve az Ön kérésére kijavítjuk.
      Bővebben:
      Felhasználó kérelmére Szolgáltató tájékoztatást ad az általa kezelt adatokról, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az esetleges adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá – az érintett személyes adatainak továbbítása esetén – az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről. Szolgáltató a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül írásban, közérthető formában adja meg a tájékoztatást. A tájékoztatás ingyenes.
      Szolgáltató, amennyiben a személyes adat a valóságnak nem felel meg, és a valóságnak megfelelő személyes adat az adatkezelő rendelkezésére áll, a személyes adatot helyesbíti.
      Törlés helyett Szolgáltató zárolja a személyes adatot, ha a Felhasználó ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené a Felhasználó jogos érdekeit. A zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta. Szolgáltató törli a személyes adatot, ha kezelése jogellenes, a Felhasználó kéri, a kezelt adat hiányos vagy téves – és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható – feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki, az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt, azt a bíróság vagy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elrendelte. Szolgáltató a helyesbítésről, a zárolásról, a megjelölésről és a törlésről az érintettet, továbbá mindazokat értesíti, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.
      A személyes adatok törlésére, zárolására, helyesbítésére 30 nap áll az adatkezelő rendelkezésére. Amennyiben Szolgáltató a Felhasználó helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti igényét nem teljesíti, 30 napon belül írásban közli az elutasítás indokait.

     

    V. Cookie-k (sütik) kezelése

    1. Munkamenet cookie:
      Ezek nélkülözhetetlenek a weboldalunkon történő navigáláshoz, weboldalunk kulcsfontosságú funkcióinak működéséhez és a védett tartalmak eléréséhez. A honlap bezárása után e sütik automatikusan törlődnek és a munkamenet lezárásra kerülnek. Webáruházakra jellemző cookie-k az úgynevezett „jelszóval védett munkamenethez használt cookie”, „bevásárlókosárhoz szükséges cookie-k” és „biztonsági cookie-k”, melyek használatához nem szükséges előzetes hozzájárulást kérni az érintettektől.
    2. Funkcionális cookie
      Ezek a cookie-k nem követik Önt nyomon más honlapokon folytatott tevékenységét és nem használjuk azokat olyan célra, hogy hirdetéseket küldjünk Önnek más oldalakon keresztül. Az adatkezelés jogalapja: Az érintettől hozzájárulás nem szükséges, amennyiben a cookie-k használatának kizárólagos célja az elektronikus hírközlő hálózaton keresztül történő közléstovábbítás vagy arra az előfizető vagy felhasználó által kifejezetten kért, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtásához a szolgáltatónak feltétlenül szüksége van

     

    VI. Analitika

    1. A webáruház látogatottsági adatait a Google Analytics szolgáltatás igénybevételével végzi Szolgáltató. A honlapon a Google Analytics szolgáltatásához kapcsolódó kódok kerültek elhelyezésre, melyek az egyes látogatásokhoz kapcsolható statisztikai jellegű adatot továbbítanak Szolgáltató külső szerverére. A továbbított adatok az érintett kizárólagos azonosítására nem alkalmasak. A Google adatvédelmi elveiről bővebb információ itt olvasható:
      http://www.google.hu/policies/privacy/ads/
      https://www.google.hu/intl/hu/policies/technologies/ads/
      https://www.google.hu/intl/hu/policies/privacy/
    2. „Jelen weboldal a Google, Inc. („Google”) által nyújtott Google Analitika webanalitikai szolgáltatást használja látogatottságának elemzésére. A Google Analitika „sütiket” („cookies”), az Ön számítógépén elhelyezett szövegfájlokat használ, melyek célja, hogy segítse a weboldal használatának elemzését. A „süti” által generált, a weboldal használatára vonatkozó információkat (beleértve az Ön IP-címét) a Google egyesült államokbeli szervereire továbbítja és ott tárolja. A Google ezeket az információkat a weboldal Ön által történő használatának értékelésére, a weboldalon végrehajtott tevékenységekről szóló riportoknak a weboldalak üzemeltetői részére történő összeállítására, valamint a weboldalon végrehajtott tevékenységekkel és az internethasználattal kapcsolatos egyéb szolgáltatások nyújtására használja. A Google továbbá átadhatja ezeket az információkat harmadik felek részére, amennyiben ezt törvény írja elő, vagy az adott harmadik felek a Google megbízásából feldolgozzák az információkat. A Google nem társítja az Ön IP címét a Google birtokában lévő egyéb adatokkal. Böngészője megfelelő beállításainak kiválasztásával Ön visszautasíthatja a „sütik” használatát, azonban felhívjuk figyelmét, hogy ez esetben Ön nem fogja tudni kihasználni jelen weboldal összes funkcióját. A jelen weboldal használatával Ön hozzájárul adatainak feldolgozásához a fentiekben meghatározott módon és a fentiekben meghatározott célokra.”
    3. A „cookie-ban” rögzített, weboldal látogatottságára vonatkozó adatok (a látogatás időpontjával és az Ön IP címével együtt) a Google USA szervereire kerülnek átvitelre és letárolásra. A Google arra használja ezeket az adatokat, hogy az Ön honlap-látogatási szokásait kiértékelje, jelentéseket állítson össze ezekről a XY számára, valamint arra, hogy egyéb, a weboldallal és az internet használatával kapcsolatos szolgáltatásokat nyújtson.
    4. Azok a felhasználók, akik nem szeretnék, hogy a Google Analytics jelentést készítsen a látogatásukról, telepíthetik a Google Analytics letiltó böngészőbővítményt. Ez a kiegészítő arra utasítja a Google Analytics JavaScript-szkriptjeit (ga.js, analytics.js, and dc.js), hogy ne küldjenek látogatási információt a Google számára. Emellett azok a felhasználók, akik telepítették a letiltó böngészőbővítményt, a tartalmi kísérletekben sem vesznek részt.
      Ha le szeretné tiltani az Analytics webes tevékenységét, keresse fel a Google Analytics letiltó oldalát (http://tools.google.com/dlpage/gaoptout), és telepítse a bővítményt böngészőjéhez. A bővítmény telepítéséről és eltávolításáról további tájékoztatásért tekintse meg az adott böngészőhöz tartozó súgót.
       
    5. Facebook
      Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása személyes adatai kezeléséhez a Facebook.com weboldalon.
      Az adatok forrásáról, azok kezeléséről, illetve az átadás módjáról, és jogalapjáról a https://www.facebook.com/about/privacy/ címen tájékozódhat.
      Az adatkezelés célja: A Facebook.com oldalon, a webáruház egyes tartalmi elemeinek, termékeinek, akcióinak, vagy magának a weboldalnak a megosztása, illetve „lájkolása”.
      Az adattárolás az érintett informatikai eszközén valósul meg. Az érintettnek lehetősége van a cookie-kat törölni a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében az Adatvédelem menüpont beállításai alatt.
      4.7. A Szolgáltatás igénybevételével a Felhasználó hozzájárul ahhoz, hogy Szolgáltató a jelen adatvédelmi tájékoztatóban leírtaknak megfelelően, a szolgáltatás teljes körű nyújtásának céljából Szolgáltató összegyűjtse és kezelje személyes adatait.
      Ha tudni szeretné, hogy böngészője milyen cookie-kat használ, további információt talál az alábbi weboldalakon:
      https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=hu
      https://support.mozilla.org/hu/kb/S%C3%BCtik%20kezel%C3%A9se
      http://support.microsoft.com/kb/196955

     

    VII. Hírlevél, DM tevékenység

    1. A gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6. §-a értelmében Felhasználó előzetesen és kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy Szolgáltató reklámajánlataival, egyéb küldeményeivel a regisztrációkor megadott elérhetőségein (pl. elektronikus levélcím, vagy telefonszám) megkeresse.
    2. Továbbá Ügyfél a jelen tájékoztató rendelkezéseit szem előtt tartva hozzájárul ahhoz, hogy Szolgáltató a reklámajánlatok (akár a saját, akár a Partnerei részéről) küldéséhez szükséges személyes adatait kezelje.
    3. Szolgáltató nem küld kéretlen reklámüzenetet, és Felhasználó korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen leiratkozhat az ajánlatok küldéséről. Ebben az esetben Szolgáltató minden – a reklámüzenetek küldéséhez szükséges – személyes adatát törli nyilvántartásából és további reklámajánlataival nem keresi meg a Felhasználót. Felhasználó a reklámokról leiratkozhat az adatlapján illetve az üzenetben lévő linkre kattintva.
    4. Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása, az Infotv. 5. § (1) bekezdése, és a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6. § (5) bekezdése.
    5. A kezelt adatok köre: név, e-mail cím, telefonszám, dátum, időpont.
    6. Az adatok törlésének határideje: a hozzájáruló nyilatkozat visszavonásáig, azaz a leiratkozásig.
    7. Az adatkezelés célja: reklámot tartalmazó elektronikus üzenetek küldése érintett részére, tájékoztatás nyújtása az aktuális információkról, termékekről, akciókról, új funkciókról stb.
    8. A regisztráció során feliratkozhat hírlevelünkre, s így azonnal értesítést kaphat akcióinkról, termékújdonságainkról, termékérkezésekről valamint további érdekes információkról. A hírlevél bármikor szabadon lemondható (“hírlevél lemondása”), nem befolyásolja a webáruház jövőbeli használatát. – A hírlevél azonban igen hasznos információkat közöl, érdemes a feliratkozást megtartani. –

     

    VIII. Adatbiztonság

    1. A Szolgáltató minden szükséges biztonsági lépést, szervezési és technikai intézkedést megtesz a személyes adatok legmagasabb szintű biztonsága, illetve azok jogosulatlan megváltoztatásának, megsemmisítésének és felhasználásának megakadályozása érdekében.
    2. A Szolgáltató minden szükséges intézkedést megtesz az adatintegritás biztosítása érdekében, azaz az általa kezelt és/vagy feldolgozott személyes adatok pontossága, igazolható, valamint naprakész legyen.
    3. A Szolgáltató az adatokat megfelelő intézkedésekkel védi különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés, sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.
    4. Szolgáltató mindent megtesz a kezelt adatok hitelességének, bizalmasságának megőrzése érdekében, és, hogy azokhoz az érintettek és az arra jogosultak mindig hozzáférjenek.
    5. A Szolgáltató ezért fenntartja a jogot, hogy amennyiben ügyfelei vagy partnerei részéről a rendszerében biztonsági rést érzékel, akkor azokról az ügyfeleit és partnereit tájékoztassa, és ezzel egyidejűleg a biztonsági rés megszüntetéséig a Szolgáltató rendszeréhez, szolgáltatásaihoz való hozzáférését, vagy annak egyes funkcióit korlátozza.

     

    IX. Jogorvoslat

     

    1. Jogorvoslat jogérvényesítési lehetőségek
      Felhasználó tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha
    1. a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az Szolgáltatóra vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez, vagy az Szolgáltató, adatát Ügyfél vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha az adatkezelést törvény rendelte el;
    2. a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik;
    3. törvényben meghatározott egyéb esetben.

     

    1. Szolgáltató a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja. Ha az Szolgáltató az érintett tiltakozásának megalapozottságát megállapítja, az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.
    2. Felhasználó a jogainak megsértése esetén Szolgáltató ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el. Jogorvoslati lehetőséggel, panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:
    • Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
      1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
      Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.
      Telefon: +36 -1-391-1400
      Fax: +36-1-391-1410
      E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
      A fentiekkel való egyet nem értés az oldal használatának akadályát képzi. Felhasználó, amennyiben belép a Szolgáltató által üzemeltetett weboldalra, vagy annak tartalmát bármilyen módon olvassa – akkor is, ha nem regisztrált felhasználója a webáruháznak, a Szabályzatban foglaltakat magára nézve kötelezőnek ismeri el. Amennyiben a Felhasználó nem fogadja el a feltételeket, nem jogosult a webáruház tartalmának megtekintésére.Szolgáltató fenntart magának minden jogot a webáruház weboldal, annak bármely részlete és az azon megjelenő tartalmak, valamint a weboldal terjesztésének tekintetében.
    • Üzemeltetői adatok:
      Saffner Korlátolt Felelősségű Társaság
      Székhely: 3200 Gyöngyös, Rigó út 58
      Cégjegyzékszám: 10-09-023332
      Kiállító: Heves megyei Bíróság mint Cégbíróság
      Adószám: 11179474-2-10
      Elérhetőség: info@saffner24.hu
      Tel: +3630 3530259
       

     

    X. GDPR

    A TÁRSASÁG EGYES ADATKEZELÉSEINEK ISMERTETÉSE

    X/I. Szerződő partnerek adatainak kezelése – vevők, szállítók nyilvántartása

     

    1. A személyes adatok kezelésének célja, kezelhető személyes adatok köre : a Társaság szerződés teljesítése jogcímén a szerződés megkötése, teljesítése, megszűnése, szerződési kedvezmény nyújtása céljából kezeli a vele vevőként, szállítóként szerződött természetes személy nevét, születési nevét, születési idejét, anyja nevét, lakcímét, adóazonosító jelét, adószámát, vállalkozói, őstermelői igazolvány számát, személyi igazolvány számát, lakcímét, székhely, telephely címét, telefonszámát, e-mail címét, honlap-címét, bankszámlaszámát, vevőszámát (ügyfélszámát, rendelésszámát), online azonosítóját (vevők, szállítók listája, törzsvásárlási listák), Ezen adatkezelés jogszerűnek minősül akkor is, ha az adatkezelés a szerződés megkötését megelőzően az érintett kérésére történő lépések megtételéhez szükséges. 
    2. A személyes adatok címzettjei:  a Társaság ügyfélkiszolgálással kapcsolatos feladatokat ellátó munkavállalói, könyvelési, adózási feladatokat ellátó munkavállalói, és adatfeldolgozói.
    3. A személyes adatok tárolásának időtartama : a szerződés megszűnését követő 8 év. 
    4. Az érintett természetes személlyel az adatkezelés megkezdése előtt közölni kell, hogy az adatkezelés a szerződés teljesítése jogcímén alapul, az a tájékoztatás történhet a szerződésben is. Az érintettet személyes adatai adatfeldolgozó részére történő átadásáról tájékoztatni kell.

     

     X/II. Jogi személy ügyfelek, vevők, szállítók természetes személy képviselőinek elérhetőségi adatai 

     

    1. A kezelhető személyes adatok köre : a természetes személy neve, címe, telefonszáma, e-mail címe, online azonosítója.
    2. A személyes adatok kezelésének célja : a Társaság jogi személy partnerével kötött szerződés teljesítése, üzleti kapcsolattartás, jogalapja: az érintett hozzájárulása.
    3. A személyes adatok címzettjei, illetve a címzettek kategóriái : a Társaság ügyfélszolgálattal kapcsolatos feladatokat ellátó munkavállalói.
    4. A személyes adatok tárolásának időtartama : az üzleti kapcsolat, illetve az érintett képviselői minőségének fennállását követő 5 évig. 
    5. Az adatfelvételi lapot az ügyféllel, vevővel, szállítóval kapcsolatban álló munkavállalónak ismertetnie kell az érintett személlyel és a nyilatkozat aláírásával kérnie kell hozzájárulását személyes adatai kezeléséhez. A nyilatkozatot az adatkezelés időtartamáig meg kell őrizni.

     

     X/III. A Társaság által végzett értékesítési tevékenységhez kapcsolódó adatkezelés

     

    1. Az adatkezeléssel érintettek köre : a Társaság ügyfelei. 
    2. Az adatkezelés célja : a Társaság, illetve partnerei által nyújtott szolgáltatások igénybevétele, a szerződések megkötése, teljesítése, nyomon követése, számlázás, közvetlen üzletszerzés (direkt marketing) céljából történő megkeresés címzett reklámküldemény (meghatározást ld. a definíciók között) és telefon útján. 
    3. A kezelt adatok köre : név, cím, e-mail cím, telefonszám, telefonhívások adatai, emailek adatai, születési dátuma, neme.
    4. Az adatkezelés jogalapja : a GDPR 6.§(1) b) pontja alapján a szerződés teljesítése, és a szerződés megkötését megelőzően az érintett kérésére történő lépések megtétele. Címzett reklámküldemény (postai direkt marketing) esetén az adatkezelés jogalapja a Grt. 6.§(4) bekezdése, telemarketing esetén pedig az Eht. 162.§-a. 
    5. A telefonbeszélgetések rögzítésének és megőrzésének jogalapja a GDPR 6.§(1) f) pontja alapján a Társaságnak a telefonbeszélgetések során megrendelt szolgáltatások, megkötött szerződések, az ügyfelek által tett jognyilatkozatok (pl. leiratkozás, tiltakozás) bizonyításához, az ügyfelekkel folytatott interakciók (pl. reklamációk) utólagos rekonstruálásának biztosításához, a Társaság vitás ügyekkel kapcsolatos jogai érvényesítéséhez és védelméhez fűződő jogos érdeke. 
    6. Az adatkezelés időtartama : a szerződéssel kapcsolatos igények esedékességét követő 6 év, az értékesítés során keletkező számviteli bizonylatok esetében a Számv. tv. 169. §-ának megfelelően 8 év. A közvetlen üzletszerzési tevékenységek esetén az adatkezelés az ügyfél tiltakozásáig/leiratkozásáig tart. A telefonbeszélgetések megőrzési időtartama a telefonbeszélgetéstől számított egy év, illetve a visszahívást igénylők megadott telefonszámai a visszahívást követően törlésre kerülnek. 

     

     X/IV. A megrendeléssel és a számlázással kapcsolatos adatkezelés

     

    1. Az adatkezelés jogszabályi háttere és jogalapja : az adatkezelés hátterét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) és a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény (Sztv.) rendelkezései jelentik. Az adatkezelés jogalapja az Infotv. 5. § (1) bekezdés a) pontjával összhangban az Ön hozzájárulása, valamint – hozzájárulása visszavonása esetén – az Infotv. 6 § (5) bekezdése a) pontja alapján az Adatkezelőt terhelő, Sztv-ben megfogalmazott jogi kötelezettség teljesítése.
    2. Az adatkezelés célja : a jogszabályoknak megfelelő számla kiállítása és a számviteli bizonylat-megőrzési kötelezettség teljesítése. Az Sztv. 169. § (1)-(2) bekezdése alapján a gazdasági társaságoknak a könyvviteli elszámolást közvetlenül és közvetetten alátámasztó számviteli bizonylatot meg kell őrizniük.
    3. A kezelt adatok köre : a megrendeléshez név, lakcím és e-mail cím szükséges, a számla kiállításához pedig név és lakcím.
    4. Az adatkezelés időtartama:  a kiállított számlákat az Sztv. 169. § (2) bekezdése alapján a számla kiállításától számított 8 évig meg kell őrizni. Tájékoztatjuk arról, hogy amennyiben a számla kiállításához adott hozzájárulását visszavonja, az Adatkezelő az Infotv. 6. § (5) bekezdés a) pontja alapján jogosult a számla kiállítása során megismert személyes adatait 8 évig megőrizni.

     X/V. A termék kiszállításhoz kapcsolódó adatkezelés

     

    1. Az adatkezelés jogszabályi háttere és jogalapja : az adatkezelés hátterét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) előírásai jelentik. Az adatkezelés jogalapja az Infotv. 5. § (1) bekezdés a) pontjával összhangban az Ön hozzájárulása.
    2. Az adatkezelés célja : az termék kiszállítása esetében az adatkezelés célja az, hogy a megrendelt terméket az Ön igényéhez alkalmazkodva szerződéses partnerünk közreműködésével kiszállítsuk az Ön számára.
    3. A kezelt adatok köre : az adatkezeléshez a név, szállítási cím és telefonszám megadása szükséges.
    4. Az adatkezelés időtartama : az Adatkezelő az adatokat a megrendelt termék kiszállításának időtartamáig kezeli.

     

    1. Az adatkezelés célja: a Megrendelő erre irányuló külön hozzájárulása alapján szerviz igény kezelése, szerviz szolgáltatás biztosítása és ezzel összefüggő kapcsolattartás a szerviz igény bejelentőjével, a Felhasználóval.
    2. Az érintettek köre:  azon ügyfelek, akik garanciális igényt érvényesítenek, vagy fizetős javítási szolgáltatást vesznek igénybe.
    3. Az adatkezelés jogalapja:  az érintettek hozzájárulása.
    4. Az érintett személyes adatok köre:  a Társaság és a szerviz szolgáltatást végző partnere a szerviz tevékenysége során kizárólag csak a megrendelő kapcsolatfelvételi adatait és a javítandó eszközre vonatkozó adatokat rögzíti és kezeli.

     

    X/VI. Látogatói adatkezelés a Társaság honlapján 

    ( Tájékoztatás sütik (cookie) alkalmazásáról)

    1. A süti (angolul cookie) egy olyan adat, amit a meglátogatott weboldal küld a látogató böngészőjének (változónév-érték formában), hogy az eltárolja és később ugyanaz a weboldal be is tudja tölteni a tartalmát. 
    2. Egy felhasználónak az elektronikus hírközlő végberendezésén csak az érintett felhasználó világos és teljes körű – az adatkezelés céljára is kiterjedő – tájékoztatását követő hozzájárulása alapján lehet adatot tárolni, vagy az ott tárolt adathoz hozzáférni (2003. évi C. törvény 155.§/4/). Ez alapján a Társaság honlapján az első látogatáskor egy rövid összefoglalót kell adni a látogató számára a sütik alkalmazásáról, és egy linken keresztül utalni kell a teljes körű tájékoztató elérhetőségére. E tájékoztatóval a Társaság biztosítja hogy a látogató a honlap információs társadalommal összefüggő szolgáltatásainak igénybevétele előtt és az igénybevétel során bármikor megismerhesse, hogy a Társaság mely adatkezelési célokból mely adatfajtákat kezel, ideértve az igénybe vevővel közvetlenül kapcsolatba nem hozható adatok kezelését is. 
    3. Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalmi szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. CVIII. törvény (Elkertv.) 13/A. § (3) bekezdése szerint a szolgáltató a szolgáltatás nyújtása céljából kezelheti azon személyes adatokat, amelyek a szolgáltatás nyújtásához technikailag elengedhetetlenül szükségesek. A szolgáltatónak az egyéb feltételek azonossága esetén úgy kell megválasztania és minden esetben oly módon kell üzemeltetnie az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtása során alkalmazott eszközöket, hogy személyes adatok kezelésére csak akkor kerüljön sor, ha ez a szolgáltatás nyújtásához és az e törvényben meghatározott egyéb célok teljesüléséhez feltétlenül szükséges, azonban ebben az esetben is csak a szükséges mértékben és ideig.

     

    X/VII. A Google Analytics alkalmazása

    1. Az adatkezelő használja a Google Analytics alkalmazást, amely a Google Inc. („Google”) webelemző szolgáltatása. A Google Analytics úgynevezett „cookie-kat”, szövegfájlokat használ, amelyeket a Felhasználó számítógépére mentenek, így elősegítik a Felhasználó által látogatott weblap használatának elemzését.
    2. A Felhasználó által használt a weboldalakkal kapcsolatos cookie-kkal létrehozott információk rendszerint a Google egyik USA-beli szerverére kerülnek és tárolódnak. Az IP-anonimizálás weboldali aktiválásával a Google a Felhasználó IP-címét az Európai Unió tagállamain belül vagy az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes más államokban előzőleg megrövidíti.
    3. A teljes IP-címnek a Google USA-ban lévő szerverére történő továbbítására és ottani lerövidítésére csak kivételes esetekben kerül sor. A weboldalak üzemeltetőjének megbízásából a Google ezeket az információkat arra fogja használni, hogy kiértékelje, hogyan használta a Felhasználó a honlapot, továbbá, hogy a weboldal üzemeltetőjének a honlap aktivitásával összefüggő jelentéseket készítsen, valamint, hogy a weboldal- és az internethasználattal kapcsolatos további szolgáltatásokat teljesítsen.
    4. A Google Analytics keretein belül a Felhasználó böngészője által továbbított IP-címet nem vezeti össze a Google más adataival. A cookie-k tárolását a Felhasználó a böngészőjének megfelelő beállításával megakadályozhatja, azonban felhívjuk figyelmét, hogy ebben az esetben előfordulhat, hogy ennek a honlapnak nem minden funkciója lesz teljes körűen használható. Megakadályozhatja továbbá, hogy a Google gyűjtse és feldolgozza a cookie-k általi, a Felhasználó weboldalhasználattal kapcsolatos adatait (beleértve az IP-címet is), ha letölti és telepíti a következő linken elérhető böngésző plugint. https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=hu

     

    X/VIII. Regisztráció a Társaság weboldalain

    https://saffner24.hu  :Google-féle cookie-kat használ, valamint a vásárláshoz szükséges cookie-kat.

    Regisztráció:

    • Vezetéknév
    • Keresztnév
    • E-mail
    • Jelszó

    Vásárlás :

    • Számlázás adatok
    • Keresztnév *
    • Vezetéknév *
    • Céges vásárlás esetén adószám (optional)
    • Céges vásárlás esetén cég név (optional)
    • Ország *
    • Utca *
    • Utca és házszám
    • Város *
    • Állam / Megye *
    • Irányítószám *
    • Telefonszám *
    • E-mail cím *

    Másik címre való szállítás esetén 

    • Keresztnév *
    • Vezetéknév *
    • Cég név (optional)
    • Ország *
    • Magyarország
    • Utca *
    • Utca és házszám
    • Lakás, lakosztály, egység stb. (Választható)
    • Város *
    • Állam / Megye *
    • Irányítószám *

    Hírlevél feliratkozás opció van az oldalon, ezeket külön kezeli az oldal, egyedi azonosító és a megadott adatok alapján.

    Megadott adatok:

    • Vezetéknév, 
    • keresztnév,
    • E-mail cím

     

    X/IX. Hírlevél szolgáltatáshoz kapcsolódó adatkezelés

    1. A honlapon a hírlevél szolgáltatásra regisztráló természetes személy az erre vonatkozó négyzet bejelölésével adhatja meg hozzájárulását személyes adatai kezeléséhez. Tilos a négyzet előre bejelölése. A feliratkozás során az Adatkezelési tájékoztatót egy linkkel elérhetővé kell tenni. A hírlevéről az érintett a hírlevél „Leiratkozás” alkalmazásának használatával, vagy írásban, vagy e-mailben tett nyilatkozattal bármikor leiratkozhat, amely a hozzájárulás visszavonását jelenti. Ilyen esetben a leiratkozó minden adatát haladéktalanul törölni kell. 
    2. A kezelhető személyes adatok köre: a természetes személy neve (vezetéknév, keresztnév), e-mail cím, telefonszám.
    3. A személyes adatok kezelésének célja: 
    1. Hírlevél küldése a Társaság termékei, szolgáltatásai tárgyában
    2. Reklámanyag küldése 
    1.  Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása.
    2. A személyes adatok címzettjei, illetve a címzettek kategóriái: a Társaság ügyfélszolgálattal, marketing tevékenységével kapcsolatos feladatokat ellátó munkavállalói, adatfeldolgozóként a Társaság IT szolgáltatója munkavállalói a tárhelyszolgáltatást teljesítése céljából.
    3. A személyes adatok tárolásának időtartama: a hírlevél-szolgáltatás fennállásáig, vagy az érintett hozzájárulása visszavonásáig (törlési kérelméig).

     

    X/X. Direkt marketing célú adatkezelés 

    1. Ha külön törvény eltérően nem rendelkezik, reklám természetes személynek, mint reklám címzettjének közvetlen megkeresése módszerével (közvetlen üzletszerzés), így különösen elektronikus levelezés vagy azzal egyenértékű más egyéni kommunikációs eszköz útján - a 2008. évi XLVIII. törvényben meghatározott kivétellel - kizárólag akkor közölhető, ha ahhoz a reklám címzettje előzetesen egyértelműen és kifejezetten hozzájárult. 
    2. A Társaság által reklám-címzetti megkeresés céljára kezelhető személyes adatok köre: a természetes személy neve, címe, telefonszáma, e-mail címe, online azonosító. 
    3. A személyes adatok kezelésének célja a Társaság tevékenységéhez kapcsolódó direkt marketing tevékenység folytatása, azaz reklámkiadványok, hírlevelek, aktuális ajánlatok nyomtatott (postai) vagy elektronikus formában (e-mail) történő rendszeres vagy időszakonkénti megküldése a regisztrációkor megadott elérhetőségekre. 
    4. Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása.
    5. A személyes adatok címzettjei, illetve a címzettek kategóriái: a Társaság ügyfélszolgálattal kapcsolatos feladatokat ellátó munkavállalói, adatfeldolgozóként a Társaság IT szolgáltatója szerverszolgáltatást végző munkavállalói, postai kézbesítés /futárszolgálat útján történő kézbesítés esetén a Posta/futárszolgálat munkavállalói. 
    6. A személyes adatok tárolásának időtartama: a hozzájárulás visszavonásáig.

     

    X/XI. Adatkezelés a Társaság webáruházában

    1. A Társaság által működtetett webáruházban történő vásárlás szerződésnek minősül, figyelemmel az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A.§-ára, és a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendeletre is. Webáruházban történő vásárlás esetén az adatkezelés jogcíme a szerződés.
    2. A Társaság, mint szolgáltató az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés létrehozása, tartalmának meghatározása, módosítása, teljesítésének figyelemmel kísérése, az abból származó díjak számlázása, valamint az azzal kapcsolatos követelések érvényesítése céljából kezelheti a webáruházban regisztráló, vásárló azonosításához szükséges természetes személyazonosító adatokat és lakcímet a 2001. évi CVIII. törvény 13/A.§(1) bekezdés jogcímén, továbbá hozzájárulás jogcímén a telefonszámát, e-mail címét, bankszámlaszámát, online azonosítóját. 
    3. A Társaság számlázás céljából kezelheti az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás igénybevételével kapcsolatos természetes személyazonosító adatokat, lakcímet, szállítási címet, valamint a szolgáltatás igénybevételének időpontjára, időtartamára és helyére vonatkozó adatokat, a 2001. évi CVIII. törvény 13/A.§(2) bekezdés jogcímén.
    4. A személyes adatok címzettjei, illetve a címzettek kategóriái: a Társaság ügyfélszolgálattal, pénzüggyel, szállítással, marketing tevékenységével kapcsolatos feladatokat ellátó munkavállalói, adatfeldolgozóként, a Társaság adózási, könyvviteli feladatait ellátó vállalkozás munkavállalói, az adó és számviteli kötelezettségek teljesítése céljából, a Társaság IT szolgáltatója munkavállalói a tárhelyszolgáltatás teljesítése céljából, a futárszolgálat/Posta munkavállalói a szállítási adatok (név, cím, telefonszám) vonatkozásában. 
    5. A személyes adatok kezelésének időtartama: a regisztráció / szolgáltatás fennállásáig, vagy az érintett hozzájárulása visszavonásáig (törlési kérelméig), vásárlás esetén a vásárlás évét követő év 8 év végéig. 
    6. Az adatok törlését a szerver üzemeltetője végzi.
    7. A webáruházban történő vásárlás során az Adatkezelési tájékoztatót egy linkkel elérhetővé kell tenni.

     

    X/XII. A Társaság telefonos ügyfélszolgálatával kapcsolatos adatkezelés

    1. Az adatkezelés jogalapja:  GDPR 6. cikk (1) a) pontja – az érintett önkéntes hozzájárulása, amelyet a telefonbeszélgetés elején elérhető rövidített tájékoztató meghallgatását követően a megjelölt gomb megnyomásával és a hívás folytatásával ad meg. .Az érintett jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét. Az érintett hozzájárulása hiányában a telefonbeszélgetés nem rögzíthető.
    2. A kezelt adatok köre és azok forrása:  az Ügyfélszolgálat call center-en (telefonközpont) keresztül fogadott és indított hívások hanganyaga. A felvételeken az Ügyfelek, az ügyfélnek („Ügyfél”) nem minősülő érintettek és az ügyfélszolgálati munkatársak hangja szerepel (Jelenleg nincs hangfelvétel rögzítés az ügyfélszolgálati telefonszámon történt beszélgetésről). Bejelentések esetén rögzítésre kerül továbbá az érintett neve, lakcíme, telefonszáma, e-mail címe, a bejelentésben szereplő adatok, a hívás ideje (dátum, óra, perc), az ügyfél által szóban közölt személyes adatok. Az azonosítás a munkalap száma, vagy név alapján történik (Jelenleg nincs adat és hangfelvétel rögítés.).
    3. Az adatkezelés időtartama : a hozzájárulás visszavonása hiányában az adott hangfelvételt és a kapcsolódó személyes adatokat a Társaság 5 évig őrzi meg (a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”) 6:22. § (1) szerint), a Társaság esetleges polgári jogi igényeinek érvényesítésére, valamint az érintettek esetleges polgári jogi igényeivel szembeni védekezésre tekintettel.
    4. Az adatokhoz való hozzáférésre jogosultak:  a Társaság munkavállalói, mobil-és vezetékes telefonszolgáltatók.

     

    X/XIV. Írásbeli, e-mailben küldött, telefonon vagy személyesen tett fogyasztói panaszok intézése és megválaszolása, valamint termékhibával kapcsolatos bejelentések és szolgáltatással kapcsolatos kifogások intézése

     

    1. Az adatkezelés jogalapja  fogyasztói panaszok kezelése esetén: a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény („Fgytv.”) 17/A. § (2)-(6) szerint a Társaság köteles a fogyasztónak minősülő érintettek panaszát megvizsgálni, és amennyiben a fogyasztó a panasz kezelésével nem ért egyet, vagy a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, a Társaság a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontjáról haladéktalanul köteles jegyzőkönyvet felvenni, és annak egy másolati példányát – a panasz jellege szerint – a fogyasztó részére átadni vagy megküldeni. 
    2. Az adatkezelés jogalapja  kellékszavatossági, termékszavatossági, kötelező- és önként vállalt jótállási igény esetén: a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól szóló 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet („19/2014. Korm. r.”) 4. § (1) szerint a Társaság a fogyasztó nála bejelentett szavatossági vagy jótállási igényéről jegyzőkönyvet köteles felvenni. A fogyasztó ezzel kapcsolatban nyilatkozik arról, hogy hozzájárul személyes adatainak kezeléséhez (GDPR. 6. cikk (1) a) pontja).
    3. Kezelt adatok köre:  Az érintett neve, lakcíme, telefonszáma, e-mail címe, a bejelentésben szereplő adatok,. Emellett a (fogyasztói) panaszról felvett jegyzőkönyv tartalmazza a fogyasztó nevét, a fogyasztási cikk azonosító adatait, megnevezését, a cikk vételárát, a vásárlás helyét idejét, a panasz előterjesztésének helyét, idejét és módját, a fogyasztó panaszának részletes leírását, a fogyasztó által bemutatott iratok, dokumentumok és egyéb bizonyítékok jegyzékét, a Társaság nyilatkozatát a fogyasztó panaszával kapcsolatos álláspontjáról, amennyiben a panasz azonnali kivizsgálása lehetséges, a jegyzőkönyvet felvevő személy és - telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz kivételével - a fogyasztó aláírását, a jegyzőkönyv felvételének helyét, idejét. A kellékszavatossági, termékszavatossági, kötelező- és önként vállalt jótállási igény kapcsán felvett jegyzőkönyv – a 19/2014 Korm. rendelet 4. § (1) szerint – rögzíti a fogyasztó nevét, címét, valamint nyilatkozatát arról, hogy hozzájárul a jegyzőkönyvben rögzített adatainak a 19/2014 Korm. rendeletben meghatározottak szerinti kezeléséhez, a fogyasztó és a Társaság közötti szerződés keretében eladott ingó dolog megnevezését, vételárát, a szerződés Társaság általi teljesítésének időpontját, a hiba bejelentésének időpontját és a hiba leírását, szavatossági vagy jótállási igénye alapján a fogyasztó által érvényesíteni kívánt jogot, továbbá – ide nem értve azt az esetet, ha a Társaság a fogyasztó szavatossági vagy jótállási igényének teljesíthetőségéről annak bejelentésekor nem tud nyilatkozni – a szavatossági vagy jótállási igény rendezésének módját vagy az igény, illetve az az alapján érvényesíteni kívánt jog elutasításának indokát, emellett a kapcsolódó jegyzőkönyvben felvett további adatok.

     

    X/XV. Közösségi (szociális) média

    1. A Társaság a következő közösségi médiákat alkalmazza:
    1. Adatkezelők:

    Facebook, Instagram

    Adatkezelő: Facebook Ireland Limited, Hanover Reach, 5-7 Hanover Quay, 2 Dublin, Ireland (a továbbiakban: „Facebook”). További információkat a Facebook adatkezelési szabályzatának webhelyén, a https://www.facebook.com/about/privacy/ címen találhat.

     

    Youtube

    Adatkezelő: Google Inc., Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (a továbbiakban: „Google”). További információkat a Google adatvédelmi irányelveinek webhelyén, a  https://www.google.com/privacy  címen találhat.

    1. A kezelt adatok köre : a közösségi oldalakon regisztrált neve, illetve a felhasználó nyilvános profilképe, profil adatai.
    2. Az érintettek köre:  a közösségi oldalakon regisztrált személyek.
    3. Az adatkezelés célja:  a közösségi oldalakon, a weboldal egyes tartalmi elemeinek, szolgáltatásainak, akcióinak vagy magának a weboldalnak a megosztása, illetve „lájkolása”, népszerűsítése.
    4. Az adatok forrásáról, azok kezeléséről, illetve az átadás módjáról, és jogalapjáról az adott közösségi oldalon tájékozódhat az érintett.
    5. Az adatkezelés jogalapja:  az érintett önkéntes hozzájárulása személyes adatai kezeléséhez a közösségi oldalakon.
    6. A Társaság mellett a közösségi média felület üzemeltetője is adatkezelőnek minősül, akik maguk is adatkezelést végeznek. Az üzemeltető adatkezelésére a Társaságnak csak korlátozottan van befolyása. Azokon a helyeken, ahol befolyásolhatjuk és paraméterezhetjük azt, a rendelkezésünkre álló lehetőségek körében elősegítjük az adatvédelmi szempontból megfelelő adatkezelését. A legtöbb esetben azonban nem tudjuk befolyásolni az üzemeltető tevékenységét, így nincsenek információink arról, hogy mely adatokat kezelnek pontosan.
    7. A Társaság adatkezelése:  a szociális média felületeinken megadott adatokat pl.: kommentárok, videók, képek, linkek, hírek stb. a szociális média felület teszi nyilvánossá, elérhetővé és a Társaság részéről semmilyen egyéb célból nem kerülnek felhasználásra. Fenntartjuk magunknak a jogot, hogy Társaságunk hivatalos közösségi média oldalain tartalmakat töröljünk, amennyiben ez szükséges. Adott esetben tartalmait az oldalainkon keresztül megosztjuk, amennyiben erre a szociális média felület lehetőséget biztosít (Megosztás gomb) és kommunikálunk Önnel a médiafelületen keresztül. Ebben az esetben az adatkezelés jogalapja a GDPR 6. cikk 1) bekezdés f) pontja szerinti jogos érdek. Az adatkezelés célja a kommunikációs tevékenységünk teljesítése.
    8. Ahol a közösség média felület üzemeltetője a Társaság számára lehetősége ad, ott a Társaság ügyel arra, hogy a közösségi média felületeinket adatvédelmi szempontból megfelelően alakítsa.
    9. A közösségi média felület üzemeltetőjének adatkezelése

    A közösségi média felület üzemeltetője webkövető/ tergetált marketing eljárást alkalmaz. A targetálás (azon beállítások összessége, amelyek meghatározzák, hogy egy hirdetés milyen feltételek teljesülése esetén jelenjen meg) ugyanakkor attól függetlenül is megtörténhet, hogy a közösségi média felületen be van-e jelentkezve vagy regisztrált-e. A közösségi média által gyakorolt targetálásra Társaságunknak nincs befolyása, jogalapját a közösségi média felület üzemetetője határozza meg, a jogalap tekintetében önálló felelőssége van. A targetálást Társaságunk nem tudja deaktiválni.

    1. További információkat az üzemeltető adatkezelésével illetve az adatkezeléssel szembeni tiltakozással kapcsolatban a szolgáltatók alábbi adatvédelmi tájékoztatójában talál.
    2. A Közösségi oldalak használata esetén az adatkezelés a közösségi oldalakon valósul meg, így az adatkezelés időtartamára, módjára, illetve az adatok törlési és módosítási lehetőségeire az adott közösségi oldal szabályozása érvényes.

     

    X/XVI. Nyereményjátékokkal kapcsolatos adatkezelés

    1.  Az érintettek köre: a Társaság hivatalos Facebook oldalán meghirdetett nyereményjátékéra regisztrálók.
    2. Az adatkezelés célja: a Társaság által szervezett nyereményjátékon történő részvétel biztosítása, a nyereményjáték és a sorsolás lebonyolítása. 
    3. Az adatkezelés jogalapja: a GDPR 6.§ (1) b) pontja alapján a nyereményjátékra való jelentkezéssel létrejött szerződés teljesítése, és a szerződés megkötését megelőzően az érintett kérésére történő lépések megtétele.
    4. A nyereményjátékban történő részvétellel kapcsolatos adatszolgáltatás önkéntes, azaz a játékos a nyereményjátékban történő részvétellel (az online regisztrációs adatlap kitöltésével) és a vonatkozó mező kipipálásával önkéntes, egyértelmű és kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy személyes adatait az Adatkezelő és az Adatfeldolgozó jelen Adatvédelmi Szabályzatban meghatározottak szerint kezelje, illetve dolgozza fel.
    5. A kezelt adatok köre: e-mail cím, név, ország, irányítószám, város, utca/házszám, telefonszám, direkt marketing hozzájáruló nyilatkozat, dátum, aláírás. 
    6. Az Adatkezelő és az Adatfeldolgozók a megadott személyes adatokat kizárólag a nyereményjátékkal összefüggésben, a nyereményjáték időtartama alatt a játékosok regisztrációjának nyilvántartása, a sorsolás lebonyolítása, kapcsolattartás (facebook üzenet, e-mail) és adminisztráció, valamint a nyeremények átadása céljából kezelik, illetve dolgozzák fel. 
    7. Az Adatkezelő a Játékkal összefüggésben kezelt nem nyertes játékosok személyes adatát (név) a Játék lezárását követően törli. 
    8. Abban az esetben, ha a játékos nyereményre jogosult, úgy adatai a számviteli kötelezettségek teljesítése érdekében a 2000. évi C. törvény 169.§-a alapján 8 évig, illetve az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvényben meghatározott elévülési ideig kerülnek megőrzésre. 
    9. A játékosok a játékban történő részvétellel egyidejűleg kifejezetten hozzájárulnak ahhoz, hogy nyertesként a nevük a szervező hivatalos facebook oldalának üzenőfalán közzétételre kerüljön.
    10. A kezelt adatok címzettjei: a Társaság nyereményjáték lebonyolításában közreműködő partnerei, amelyek az egyes nyereményjáték szabályzatokban kerülnek megnevezésre. A Társaság a beérkezett e-maileket, a küldő nevével és e-mailcímével, valamint más, önként megadott személyes adatával együtt az ügyintézéstől számított legfeljebb 6 év elteltével törli.

     

    XI. Az érintett jogai:

    §  13. Az érintettek jogai és érvényesítésük

    14. § Az érintett kérelmezheti az adatkezelõnél

    a) tájékoztatását személyes adatai kezelésérõl,

    b) személyes adatainak helyesbítését, valamint

    c) személyes adatainak – a kötelezõ adatkezelés kivételével – törlését vagy zárolását.15. §

    (1) Az érintett kérelmére az adatkezelõ tájékoztatást ad az érintett általa kezelt, illetve az általa megbízott adatfeldolgozóáltal feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, idõtartamáról, az adatfeldolgozónevérõl, címérõl és az adatkezeléssel összefüggõ tevékenységérõl, továbbá – az érintett személyes adatainaktovábbítása esetén – az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjérõl.

    (2) Az adatkezelõ az adattovábbítás jogszerûségének ellenõrzése, valamint az érintett tájékoztatása céljábóladattovábbítási nyilvántartást vezet, amely tartalmazza az általa kezelt személyes adatok továbbításának idõpontját,az adattovábbítás jogalapját és címzettjét, a továbbított személyes adatok körének meghatározását, valamint azadatkezelést elõíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat.

    (3) A (2) bekezdés szerinti adatok adattovábbítási nyilvántartásban való megõrzésére irányuló – és ennek alapjána tájékoztatási – kötelezettség idõtartamát az adatkezelést elõíró jogszabály korlátozhatja. E korlátozás körébenszemélyes adatok esetében öt évnél, különleges adatok esetében pedig húsz évnél rövidebb idõtartam nemállapítható meg.

    (4) Az adatkezelõ köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idõ alatt, legfeljebb azonban 30 napon belülírásban, közérthetõ formában megadni a tájékoztatást

    (5) A (4) bekezdésben foglalt tájékoztatás ingyenes, ha a tájékoztatást kérõ a folyó évben azonos adatkörre vonatkozóantájékoztatási kérelmet az adatkezelõhöz még nem nyújtott be. Egyéb esetekben költségtérítés állapítható meg.A költségtérítés mértékét a felek között létrejött szerzõdés is rögzítheti. A már megfizetett költségtérítést vissza kelltéríteni, ha az adatokat jogellenesen kezelték, vagy a tájékoztatás kérése helyesbítéshez vezetett.16. §

    (1) Az érintett tájékoztatását az adatkezelõ csak a 9. § (1) bekezdésében, valamint a 19. §-ban meghatározott esetekbentagadhatja meg.

    (2) A tájékoztatás megtagadása esetén az adatkezelõ írásban közli az érintettel, hogy a felvilágosítás megtagadására etörvény mely rendelkezése alapján került sor. A felvilágosítás megtagadása esetén az adatkezelõ tájékoztatja azérintettet a bírósági jogorvoslat, továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz(a továbbiakban: Hatóság) fordulás lehetõségérõl.

    (3) Az elutasított kérelmekrõl az adatkezelõ a Hatóságot évente a tárgyévet követõ év január 31-éig értesíti.17. §

    (1) Ha a személyes adat a valóságnak nem felel meg, és a valóságnak megfelelõ személyes adat az adatkezelõrendelkezésére áll, a személyes adatot az adatkezelõ helyesbíti.

    (2) A személyes adatot törölni kell, ha

    a) kezelése jogellenes;

    b) az érintett – a 14. § c) pontjában foglaltak szerint – kéri;

    c) az hiányos vagy téves – és ez az állapot jogszerûen nem orvosolható –, feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki;

    d) az adatkezelés célja megszûnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt;

    e) azt a bíróság vagy a Hatóság elrendelte.

    (3) A (2) bekezdés d) pontjában meghatározott esetben a törlési kötelezettség nem vonatkozik azon személyes adatra,amelynek adathordozóját a levéltári anyag védelmére vonatkozó jogszabály értelmében levéltári õrizetbe kell adni

    (4) Törlés helyett az adatkezelõ zárolja a személyes adatot, ha az érintett ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére állóinformációk alapján feltételezhetõ, hogy a törlés sértené az érintett jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adatkizárólag addig kezelhetõ, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta.

    (5) Az adatkezelõ megjelöli az általa kezelt személyes adatot, ha az érintett vitatja annak helyességét vagy pontosságát,de a vitatott személyes adat helytelensége vagy pontatlansága nem állapítható meg egyértelmûen.

    18. § (1) A helyesbítésrõl, a zárolásról és a törlésrõl az érintettet, továbbá mindazokat értesíteni kell, akiknek korábban az adatotadatkezelés céljára továbbították. Az értesítés mellõzhetõ, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogosérdekét nem sérti.

    (2) Ha az adatkezelõ az érintett helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételétkövetõ 30 napon belül írásban közli a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogiindokait. A helyesbítés, törlés vagy zárolás iránti kérelem elutasítása esetén az adatkezelõ tájékoztatja az érintetteta bírósági jogorvoslat, továbbá a Hatósághoz fordulás lehetõségérõl.19. § Az érintettnek a 14–18. §-ban meghatározott jogait törvény korlátozhatja az állam külsõ és belsõ biztonsága, ígya honvédelem, a nemzetbiztonság, a bûncselekmények megelõzése vagy üldözése, a büntetés-végrehajtásbiztonsága érdekében, továbbá állami vagy önkormányzati gazdasági vagy pénzügyi érdekbõl, az Európai Uniójelentõs gazdasági vagy pénzügyi érdekébõl, valamint a foglalkozások gyakorlásával összefüggõ fegyelmi és etikaivétségek, a munkajogi és munkavédelmi kötelezettségszegések megelõzése és feltárása céljából – beleértve mindenesetben az ellenõrzést és a felügyeletet is –, továbbá az érintett vagy mások jogainak védelme érdekében.Jogorvoslat

    1.    Felhasználó tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha
    a)    a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az Szolgáltatóra vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez, vagy az Szolgáltató, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha az adatkezelést törvény rendelte el;
    b)    a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik;
    c)    törvényben meghatározott egyéb esetben.

    2.    Szolgáltató a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja. Ha az Szolgáltató az érintett tiltakozásának megalapozottságát megállapítja, az adatkezelést - beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is - megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.

    3.    Amennyiben a Felhasználó Szolgáltatónak a meghozott döntésével nem ért egyet, az ellen - annak közlésétől számított 30 napon belül - bírósághoz fordulhat. A bíróság soron kívül jár el.

    4.    Az adatkezelő esetleges jogsértése ellen panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni: 

    Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
    1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
    Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.
    Telefon: +36 -1-391-1400
    Fax: +36-1-391-1410
    E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu 

    §  14. Az érintett elõzetes tájékoztatásának követelménye

    20. § (1) Az érintettel az adatkezelés megkezdése elõtt közölni kell, hogy az adatkezelés hozzájáruláson alapul vagy kötelezõ

    (2) Az érintettet az adatkezelés megkezdése elõtt egyértelmûen és részletesen tájékoztatni kell az adatai kezelésévelkapcsolatos minden tényrõl, így különösen az adatkezelés céljáról és jogalapjáról, az adatkezelésre és azadatfeldolgozásra jogosult személyérõl, az adatkezelés idõtartamáról, arról, ha az érintett személyes adatait azadatkezelõ a 6. § (5) bekezdése alapján kezeli, illetve arról, hogy kik ismerhetik meg az adatokat. A tájékoztatásnak kikell terjednie az érintett adatkezeléssel kapcsolatos jogaira és jogorvoslati lehetõségeire is.

    (3) Kötelezõ adatkezelés esetén a tájékoztatás megtörténhet a (2) bekezdés szerinti információkat tartalmazó jogszabályirendelkezésekre való utalás nyilvánosságra hozatalával is.

    (4) Ha az érintettek személyes tájékoztatása lehetetlen vagy aránytalan költséggel járna, a tájékoztatás megtörténhet azalábbi információk nyilvánosságra hozatalával is:

    a) az adatgyûjtés ténye,

    b) az érintettek köre,

    c) az adatgyûjtés célja,

    d) az adatkezelés idõtartama,

    e) az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelõk személye,

    DPD Hungária Futárpostai , csomagküldő szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság      Cím: 1158 Budapest, Késmárk u.14   

    Tel.: 1-501-6204    

    e-mail: dpd@dpd.hu 

    f) az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak és jogorvoslati lehetõségeinek ismertetése, valamintg) ha az adatkezelés adatvédelmi nyilvántartásba vételének van helye, az adatkezelés nyilvántartási száma, kivévea 68. § (2) bekezdésében foglalt esetet.

    §  15. Tiltakozás személyes adat kezelése ellen

    21. § (1) Az érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen,

    a) ha a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az adatkezelõre vonatkozó jogi kötelezettségteljesítéséhez vagy az adatkezelõ, adatátvevõ vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhezszükséges, kivéve kötelezõ adatkezelés esetén;

    b) ha a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagytudományos kutatás céljára történik; valamint

    c) törvényben meghatározott egyéb esetben.

    (2) Az adatkezelõ a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idõn belül, de legfeljebb 15 napon belülmegvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntésérõl a kérelmezõt írásban tájékoztatja

    (3) Ha az adatkezelõ az érintett tiltakozásának megalapozottságát megállapítja, az adatkezelést – beleértve a továbbiadatfelvételt és adattovábbítást is – megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, továbbá az annakalapján tett intézkedésekrõl értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábbantovábbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.

    (4) Ha az érintett az adatkezelõnek a (2) bekezdés alapján meghozott döntésével nem ért egyet, illetve ha az adatkezelõa (2) bekezdés szerinti határidõt elmulasztja, az érintett – a döntés közlésétõl, illetve a határidõ utolsó napjátólszámított 30 napon belül – a 22. §-ban meghatározott módon bírósághoz fordulhat.

    (5) Ha az adatátvevõ jogának érvényesítéséhez szükséges adatokat az érintett tiltakozása miatt nem kapja meg,a (3) bekezdés alapján történõ értesítés közlésétõl számított 15 napon belül, az adatokhoz való hozzájutás érdekében– a 22. §-ban meghatározott módon – bírósághoz fordulhat az adatkezelõ ellen. Az adatkezelõ az érintettet is perbehívhatja

    (6) Ha az adatkezelõ a (3) bekezdés szerinti értesítést elmulasztja, az adatátvevõ felvilágosítást kérhet az adatátadásmeghiúsulásával kapcsolatos körülményekrõl az adatkezelõtõl, amely felvilágosítást az adatkezelõ az adatátvevõ erreirányuló kérelmének kézbesítését követõ 8 napon belül köteles megadni. Felvilágosítás kérése esetén az adatátvevõa felvilágosítás megadásától, de legkésõbb az arra nyitva álló határidõtõl számított 15 napon belül fordulhatbírósághoz az adatkezelõ ellen. Az adatkezelõ az érintettet is perbe hívhatja.

    (7) Az adatkezelõ az érintett adatát nem törölheti, ha az adatkezelést törvény rendelte el. Az adat azonban nemtovábbítható az adatátvevõ részére, ha az adatkezelõ egyetértett a tiltakozással, vagy a bíróság a tiltakozás jogosságátmegállapította.

    §  16. Bírósági jogérvényesítés

    22. § (1) Az érintett a jogainak megsértése esetén, valamint a 21. §-ban meghatározott esetekben az adatátvevõ az adatkezelõellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el.

    (2) Azt, hogy az adatkezelés a jogszabályban foglaltaknak megfelel, az adatkezelõ köteles bizonyítani. A 21. § (5) és(6) bekezdése szerinti esetben a részére történõ adattovábbítás jogszerûségét az adatátvevõ köteles bizonyítani.

    (3) A per elbírálása a megyei bíróság, a fõvárosban a Fõvárosi Bíróság (a továbbiakban együtt: megyei bíróság)hatáskörébe tartozik. A per – az érintett választása szerint – az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerintimegyei bíróság elõtt is megindítható.

    (4) A perben fél lehet az is, akinek egyébként nincs perbeli jogképessége. A perbe a Hatóság az érintett pernyertességeérdekében beavatkozhat.

    (5) Ha a bíróság a kérelemnek helyt ad, az adatkezelõt a tájékoztatás megadására, az adat helyesbítésére, zárolására,törlésére, az automatizált adatfeldolgozással hozott döntés megsemmisítésére, az érintett tiltakozási jogánakfigyelembevételére, illetve a 21. §-ban meghatározott adatátvevõ által kért adat kiadására kötelezi.

    (6) Ha a bíróság a 21. §-ban meghatározott esetekben az adatátvevõ kérelmét elutasítja, az adatkezelõ köteles az érintettszemélyes adatát az ítélet közlésétõl számított 3 napon belül törölni. Az adatkezelõ köteles az adatokat akkor is törölni,ha az adatátvevõ a 21. § (5), illetve (6) bekezdésében meghatározott határidõn belül nem fordul bírósághoz.

    (7) A bíróság elrendelheti ítéletének – az adatkezelõ azonosító adatainak közzétételével történõ –nyilvánosságra hozatalát, ha azt az adatvédelem érdekei és nagyobb számú érintett e törvényben védett jogaimegkövetelik.

    §  17. Kártérítés és sérelemdíj

    23. §14 (1) Ha az adatkezelő az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével másnak kárt okoz, köteles azt megtéríteni.

    (2) Ha az adatkezelő az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével az érintett személyiségi jogát megsérti, az érintett az adatkezelőtől sérelemdíjat követelhet.

    (3) Az érintettel szemben az adatkezelő felel az adatfeldolgozó által okozott kárért és az adatkezelő köteles megfizetni az érintettnek az adatfeldolgozó által okozott személyiségi jogsértés esetén járó sérelemdíjat is. Az adatkezelő mentesül az okozott kárért való felelősség és a sérelemdíj megfizetésének kötelezettsége alól, ha bizonyítja, hogy a kárt vagy az érintett személyiségi jogának sérelmét az adatkezelés körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő.

    (4) Nem kell megtéríteni a kárt és nem követelhető a sérelemdíj annyiban, amennyiben a kár a károsult vagy a személyiségi jog megsértésével okozott jogsérelem az érintett szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartásából származott.  (*MK11.07.88sz., Ekk, Njtár) 

    A vásárló kifogásaival, panaszaival fordulhat a :

    ·         Gyöngyös Polgármesteri Hivatal – Dr. Kozma Katalin Gyöngyös város jegyzője 3200 Gyöngyös, Fő tér 13  Tel.: 37/510-304,         e-mail: jegyzo@hivatal.gyongyos.hu 

    ·         Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság - NFH Észak magyarországi regionális felügyelősége. Cím: 3300 Eger, Kossuth L. u. 9         Tel.: 36/515-598

    ·         Heves Megyei Békéltető Testület – 3300 Eger, Faiskola u. 15 Tel.: 36/416-660/105mell.  e-mail: hkik@hkik.hu 

     

    Az adatvédelmi nyilatkozatot a megrendelést visszaigazoló e-mail-hez csatolva küldjük.